До Вінницької тюрми намагались перекинути наркотики за допомогою… квадрокоптера. Такий випадок стався вперше за всю історію пенітенціарної служби Вінниччини.

— Близько 8-ї години наш інспектор, який відбував службу на спостережній вежі, побачив у повітрі підозрілий предмет. Він кружляв над територією установи. То підіймався вище, то опускався нижче… Інспектор негайно сповістив про «НП» нашу чергову частину. Спільними зусиллями нам вдалось знешкодити цей пристрій вже над господарчою частиною. Це був квадрокоптер — без камери. Але до його корпусу був прикріплений пакунок, — розповів начальник ДУ «УВП-1» Ігор Григоренко. — Тож ми негайно викликали слідчо-оперативну групу поліції. Коли правоохоронці вже ретельно оглянули знахідку, там у п’яти пакетиках виявилась наркотична речовина.

У нас таких випадків ще ніколи не було. Наші інспектори тут спрацювали «на відмінно». Нині у нас триває службова перевірка. Встановлюємо, кому саме з наших засуджених чи підслідних була призначена кримінальна «посилка». На жаль, невідомо, хто керував квадрокоптером — адже оператор точно знаходився на певній відстані за межами установи.

— За попередніми даними, у пакунках були коноплі та амфетамін. Їх направили на експертизу, — повідомили у прес-службі обласної поліції. — Нині за даним фактом відкрите кримінальне провадження.

— Дійсно, випадок із квадрокоптером у нас вперше. Але ситуації, коли до виправних колоній намагаються перекинути наркотики, алкоголь, кошти, холодну зброю тощо — непоодинокі… Ось був резонанс у лютому у Могилів-Подільській колонії. До боксів автомайстерні колонії на ремонт заїхав «ВАЗ-2115». У схованках у панелі приладів, задніх дверцятах знайшли 18 півлітрових пляшок із спиртним. Загалом, дев’ять літрів алкоголю. У березні у жінки, яка прийшла на довгострокове побачення до тієї ж першої установи, у білизні вилучили пляшку із спиртним, а у одязі — дві тисячі гривень, — згадує начальник управління ДКВС Центрально-Західного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції Сергій Лисак. — А взагалі за півроку під час незаконних спроб пронести до виправних колоній Вінниччини та у засуджених вилучено 6 255 гривень, 22 євро та 20 злотих, більше 55 літрів спиртних напоїв, більше 349 грамів наркотичної сировини, 212 мобільних телефонів.