Адже саме під час фесту, на який прийшли і приїхали тисячі вінничан та гостей міста, стало зрозуміло куди і як має розвиватись ця зелена зона для відпочинку, фестивалів та активного дозвілля.

– По додаткових паркувальних зонах на вулиці Андрія Первозванного від 10-ї школи до району «Старого кафе» вже є пропозиції і вони на стадії проекту. І головне тут зберегти зелені насадження та дати можливість цивілізовано залишати авто на час відпочинку в парку! – пояснив мер Вінниці Сергій Моргунов. – Щодо другої громадської вбиральні в парку, то в 2020-му вона тут вже буде… Із місцем і комунікаціями під цей об’єкт працює дирекція парку…

Стосовно розвитку фуд-зон для роботи підприємців, то за цим майбутнє практично в усіх парках та зелених зонах міста. Адже коли в парку людно, музика, є розваги для дітей та навколо аромат свіжих страв – це надихає… Адже не кожен має можливість на вихідні поїхати на природу, має дачу чи власноруч готує на мангалі…

Центральну алею в парку Дружби поки ремонтувати не будемо… Бо в місті є багато інших проектів, які вже розпочато. Адже маємо розвивати і ремонтувати не лише Вишеньку, хоча це найбільший мікрорайон міста із найчисельнішим населенням. Тому парк і ця зона відпочинку будуть оновлюватись крок за кроком… Очищення озера вже на порядку денному. Для цього будемо купувати ще один земснаряд наступного року.

Водночас, хочу зазначити, що на Купальському пікніку та ВінФудФесті в парку «Дружби» ці три дні фактично рулила грузинська кухня… Бо одразу 7 наметів пропонували традиційні шашлики, лаваші, хачапурі та овочі із грилю під прапорами Грузії…

Смаки Поділля пропонували 2 намети, в тому числі й «Гастрогід» Олена Павлова із друзями… І саме Олена запросила відомого кухаря Бориса Сиченка із «Ренесансу» на майстер-клас локальних продуктів, де всі побачили дивовижне перетворення квітів цукіні у вишукану страву високої кухні за 5 хвилин…

Варто зазначити, що на фесті пригощали вінничан більше 35 яток із шашликами, овочами з грилю, крафтовим пивом, фаст-фуд, смузі із ягід та фруктів, солодкої кукурудзу, десятки сортів каву, солодощів та авторських напоїв.

А хітменом 1-го дощового дня фесту став відомий співак Лері Він, який кілька разів на біс співав свої «Ветєр» та «Самолет»… І роздав десятки селфі після сенсаційного повернення на вінницьку сцену.

У фіналі фесту на Івана Купала вінничан вчили плести віночки, дівчата співали народні українські пісні та спускали на озеро вінки, як знак пошуку нареченого.

Водночас молодь на плитах біля озера влаштувала водяний батл – масове обливання із пляшок та відер. А ввечері на Купальському пікніку запалили величезне багаття і згадували ці три смачні дні на Вишеньці.