Як зазначили організатори свята, такий фестиваль планується зробити щорічним, аби розвивати туристичний потенціал громади.

-Проект Кластер «Яблуневий шлях» розкриває широкі можливості перед громадою. Він сприятиме розвитку території, адже проект зосереджений не лише на вирощуванні та переробці яблук, а задуманий як туристичний маршрут, що поєднуватиме рекреаційну та оздоровчу складові. У святі також взяли участь представники Барської ОТГ, яка є партнером у рамках цього проекту. Зокрема, міський голова Артур Цицюрський наголосив на важливості таких заходів для сприяння промоції територіальних громад, -каже заступник голови Северинівської ОТГ Олександр Баніт.- Захід відбувся у межах проекту технічної фінансової допомоги Європейського Союзу Кластер «Яблуневий шлях» реалізовується в Україні в рамках програми «Мери за економічне зростання » (M4EG), що є новою ініціативою Європейського союзу,

Проект впроваджується на території Барської (Барська міська рада) та Северинівської об’єднаних територіальних громадах у партнерстві з Громадською організацією Подільська Агенція Регіонального Розвитку. Використано матеріали сторінки Кластер «Яблуневий шлях» – «Apple Way».

Валентина Лісова