Далі коп до чоловіка звертається із такими словами: «Ти тут сидиш нах*й. Ти поняв?!», «Зараз будеш по голові брати». Після фрази «Присідай, я тобі сказав» молодик став виконувати наказ, тримаючись за живіт. Ролик вже набрав понад 10 тисяч переглядів та репостів… Реакція обласного главку на інцидент теж миттєва.

– Наскільки нам відомо, потерпілий звернувся на лінію 102, бо в нього начебто вкрали радіо. Та коли на місце приїхали патрульні, їм не сподобалось, що викликають займатись такими побутовими справами. І щоб у чоловіка не було більше бажання звертатись, посадили у машину та повезли до відділку. Там і стали проводити профілактичну бесіду. Правоохоронець Семчук знущався, а його колега Бишинська все знімала на телефон. Нині вона відхрещується від всього й каже, що нічого не зможемо довести. Крім того, очевидцем всього був і черговий відділку. Як саме ролик потрапив до мережі, поки таємниця, бо на людей вже йде тиск. І це вже не перший випадок знущання над людьми правоохоронцями з Ямполя, — розповів активіст «Авто Євро Сили» з Могилева-Подільського Олександр Склярук. — У понеділок я виїжджав до відділку та взяв ситуацію під свій контроль. Знаю, що вона зацікавила і представників ОБСЄ…Буду робити все, аби керівний склад поліції Ямполя пройшов детектор брехні.

Відомо, що за вищевказаним фактом ГУНП у Вінницькій області проводить службове розслідування.

– 8 липня за фактом оприлюдненого в мережі Інтернет відео про вчинення правопорушення працівниками Ямпільського відділення поліції наказом т.в.о. начальника ГУНП Русланом Морозом призначено службове розслідування. На його період двох працівників сектору реагування патрульної поліції, керівника Ямпільського відділення поліції та відповідального від керівництва відділення поліції відсторонено від виконання службових обов’язків.

Усі зібрані матеріали в подальшому будуть скеровані до Державного бюро розслідувань для правової кваліфікації дій працівників поліції.

Віталіна Володимирова