13-річний Максим пішов з друзями купатись далеко від міського пляжу. Впав із кладки та наштрикнувся на металевий штир, що стирчав з каміння. На місце негайно викликали рятувальників.

– Бійці ДСНС, які прибули на виклик, побачили, що металевий штир проткнув черевну порожнину малому. Через це дитину неможливо було доправити до лікарні та надати медичну допомогу, — повідомили у прес-службі. — У присутності лікарів, за допомогою спецінструменту, рятувальники розрізали штир та транспортували хлопчика до автомобіля екстреної медичної допомоги.

Пораненого Максима привезли до реанімаційного відділення. Операція з видалення залізяки тривала кілька годин. За словами медиків, складність була в тому, що вони не знали характер поранення — проникаюче чи ні. Але, на щастя, з’ясувалось, що внутрішні органи дитині не пошкодило.

Після лікування хлопцю мають зробити повторне щеплення від правця, адже рана могла бути інфікована. Сам він досі переляканий і обіцяє, що надалі буде більш уважним. Залізяку, яку з нього витягнули, буде зберігати все життя. І, звісно, дякувати рятувальникам та хірургам.

Віталіна Володимирова