Хмельницький апеляційний суд обрав новий запобіжний захід поліцейському, від дій якого вінницький громадський активіст та політичний діяч Олександр Комарніцький зазнав черепно-мозкової травми та, не виходячи з коми, помер. За клопотанням прокуратури оперативника Сергія Пивовара взяли під варту щонайменше строком на 60 діб без права внесення застави. Нове рішення ухвалили на зміну попередньому запобіжному заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту.

– За процесуального керівництва прокуратури поліцейському оголошено підозру за ч. 3 ст. 365 КК України — перевищення влади або службових повноважень. Такий злочин карається позбавленням волі на строк від семи до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, — повідомили у прес-службі прокуратури Вінницької області.

Нагадаємо, 11 червня ввечері Олександр Комарніцький отримав важку черепно-мозкову травму та перелом основи черепа після удару оперативника та чемпіона області з самбо Сергія Пивовара, бо відмовився бути понятим під час слідчих дій. Тоді у перехожого вилучали гранату РГД-5. Офіційна версія поліції була такою, що начебто чоловік сам спровокував конфлікт, а тоді зачепився й впав. Натомість рідні та друзі категорично цю версію заперечують та вже знайшли очевидців подій. Після НП головний поліцейський області Юрій Педос написав рапорт на відсторонення, були звільнені інші правоохоронці, які відповідали за роботу з особовим складом.

Дружина загиблого Леся Комарніцька досі не може оговтатись після трагедії.

– Разом зі своїм чоловіком плануєш своє життя, радієш, але в один день приходить навіть не людина, а покидьок, який змінив все. Мого коханого чоловіка вже немає серед нас, але він назавжди залишиться у моєму серці та у тих, кому він був дорогий. В одну мить все змінив той, хто вважає себе «королем життя». Злочинець – Сергій Пивовар, який винен у смерті мого коханого чоловіка – повинен понести максимальну відповідальність за скоєне. Мій Саша завжди боровся за справедливість, був членом Вінницького осередку «Громадянська позиція». У мене немає бажання зводити рахунки, але вимагаю відповідальності для винних. Вдячна всім, хто надав матеріальну допомогу, хто підтримував морально в цей тяжкий для мене час.

Вікторія Снігур