Йому вже більше 120 років, бо ця 4-ка навпроти 17-ї гімназії 1898-го року забудови… В кінці травня мешканцям будинку були поставлені умови ремонту департаментом міського господарства – відкрити всі балкони та із лицевої сторони забрати кондиціонери. Тоді одна родина була категорично проти саме через «кондер»…

Нині будинок в риштуваннях і обнесений будівельним парканом… Фасад мають утеплити з обох сторін, виконати реконструкцію покрівлі, замінити шифер на металочерепицю, зробити нові водостоки і снігоутримувачі .

Окремо є план відновлення воріт у двір під аркою, яку підсвітять.

Через цей ремонт нині вдень перекривають проїзд по вулиці Соловйова зі сторони Соборної.

Нагадаємо, що  28 травня мешканці чотириповерхівки зустрілися з представниками департаменту міського господарства Вінницької мерії, щоб з’ясувати деякі «нюанси» капремонту.

Очільник департаменту Григорій Пурдик розповів вінничанам, що фасад утеплюватимуть з обох сторін – як зовні, так і з двору. Виконають реконструкцію покрівлі. Кошти виділяють з міського бюджету, але є певні умови. Всі балкони на зовнішньому фасаді мають бути відкритими, також мешканці повинні зняти кондиціонери.

– Там всього 3 балкони і з десяток кондиціонерів. З внутрішньої сторони таких вимог немає. Щоб приступити до робіт, потрібна згода всіх власників квартир, які мають засклені балкони і кондиціонери. Інакше, ми не будемо робити реконструкцію, а виділені кошти перекинемо на інший об’єкт – «будинок залізничників» на вулиці Замостянській», – зазначив посадовець. – Буде передбачено ще встановлення архітектурних воріт в арку. Ми знайшли фото, які ворота там були раніше. Постараємося відновити їх в тому ж стилі.