Вже 16-18 вересня студенти Вінницького національного технічного університету мають можливість представити Україну і поборотися за перемогу ENACTUS WORLD CUP, котрий відбуватиметься цього разу у знаменитій Кремнієвій долині (м.Сан-Хосе, Каліфорнія, США).

А перед цим була блискуча перемога вінницьких знайок у національних змаганнях Enactus Ukraine, у Києві, кілька днів тому, де у фінальних змаганнях взяли участь 11 команд. Це вже шоста перемога вінничан. Цього разу наша команда представила три проекти — «Акустичний зір», «Pumpkin Farm», «Blue Blanet», «Caliwormia». І два додаткові проекти — «Чисте місто — чисте сумління», «Eco to go». Журі гідно оцінило роботи вінницьких студентів і, як результат — перше місце! На другому – НАУКМА (Національний університет «Києво-Могилянська академія»).

Команда-переможниця — це студенти факультету менеджменту та інформаційної безпеки Вікторія Богачук, Богдан Півошенко, Андрій Журавльов, і студенти факультету інформаційних технологій та комп’ютерної інженерії Галина Богачук, Владислав Попов, Віталій Кравчик, Микола Демчук, Владислава Шевчук, Ігор Шептяков, Антон Горбачов. Тепер чи не основне питання — знайти гроші на цю поїздку, аби гідно представити Україну.

Вінничани у таких змаганнях далеко не новачки. Першу перемогу здобули у сезоні 2010-2011 рр. на Всесвітньому кубку у Малайзії. Наступного року літали на ці глобальні змагання до Вашингтона. У сезоні 2012-2013 рр. — місто Канкун, Мексика. У вересні 2016 року — Торонто, Канада. Позаторік команда ВНТУ літала до Лондону як віце-переможець Національного чемпіонату Enactus Україна.

Ілона ВАЛЬТЕР