За словами очевидців, виснажених викидає на землю, вбиває, а залишки відносить до смітника! Обурені люди вимагають відкриття кримінального провадження за жорстоке поводження із тваринами та справедливого покарання.

– Наше місто комфортне, затишне і вважається тихим і спокійним. Щодня у нас багато туристів, які гуляють центральними вулицями, особливо в районі водонапірної вежі. Так само цим районом гуляє особа чоловічої статі, яка торгує фото з голубами. Тварин він тримає в пекельних умовах, і за правилом поводженням вони мають як мінімум повинні міститися в клітці, – розповіла нам вінничанка Анастасія Балінова. – Але молодик їх носить в 30-градусну спеку в пакеті. Не годує, не поїть, а коли вони за даними свідків падають на землю, вивертає їм шию і викидає. Далі відправляється за новою партією голубів до своєї подруги-алкоголічки, яка їх розводить і знову виходить на площу. Птахів транспортує в ящику або пакеті. В основному він заманює дітей, відразу дає їм голуба в руки, задоволені батьки дістають телефон для фото, не замислюючись про те, на що ці гроші підуть. А підуть вони на чергову партію відомої та забороненої рослини. «Бізнесмен» в повному неадекваті, волонтерів посилає, на нього в поліції лежать заяви, кілька разів до нього підходили конкретні хлопці, але він відлежувався і повертався. Після сутичок молодик став носити з собою ніж і працювати в парі з циганчам. Поліція приїздила на виклики, але молодик досі працює. Сьогодні він вивертає кишки голубам і душить їх ногами, а потім це будуть коти та собаки. Таких людей треба ізолювати та щоб вони понесли покарання.

Павла Кахна часто бачать у маршрутних таксі із голубами в руках й поза очі називають дивакуватим. Хлопець неохоче спілкується з журналістами і всі звинувачення відкидає. Мовляв, навпаки дбає про птицю.

Аби хоч якось привернути увагу до проблеми, 27 червня громадські активісти викликали в центр міста правоохоронців. Там на молодика вчергове склали протокол та передали звернення до суду. У прес-службі обласної поліції так прокоментували ситуацію:

– На правопорушника було складено адміністративні матеріали за ст..173 (дрібне хуліганство) та ч.3 ст. 178 (Розпивання пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв у заборонених законом місцях або поява у громадських місцях у п’яному вигляді).

Відомо, що за жорстоке поводження з голубами, 24-річний вінничанин сплатить штраф 5100 гривень. Таке рішення виніс Вінницький міський суд.

– Розглянувши матеріали адміністративної справи, судом встановлено, що 27 червня по вулиці Грушевського у місті Вінниці хлопець знущався над двома голубами. Правопорушник тримав птахів на сонці у коробці без доступу до води та їжі, що завдало тваринам страждань. У судовому засіданні 24-річний чоловік свою вину визнав. На підставі наданих доказів, з урахуванням пояснень особи, що притягується до відповідальності та з метою попередження вчинення ним аналогічних правопорушень у майбутньому, судом накладено на хлопця стягнення у виді штрафу в розмірі 5100 гривень на користь держави.

Віталіна Володимирова