– Кінець епохи брехні? Він збрехав виборцям чи просто промовчав? – 11 липня у Вінниці на прес-конференцію вийшов екс-кандидат в народні депутати по округ №17 Леонід Майданевич, що оприлюднив шокуючі факти про кандидата із своєму округу від «Слуги народу» і пояснив причини свого зняття із перегонів:

– Я прихильним партії «Голос» і нового Президента! Я вірю в зміни, в успіх України та нові обличчя… Але поспілкувався із людьми на окрузі та вже можу критично оцінити реальний стан речей! Спершу я вирішив не розпорошувати голоси виборців та об’єднатися навколо єдиного кандидата! Щоб він міг протистояти старій системі!, – заявив Леонід Майданевич. – Чесно кажу, я був готовий підтримати представника політичної Партії «Слуга Народу»… Але як адвокат і юрист детально перегляну ось ці документи, рішення суду і витяги із реєстру боржників… І знайшов «плями» в біографії був нових облич і шокований нещирістю цього кандидата…

– Що саме вас шокувало?

– До вашої уваги лише деякі факти і документи, які докорінно змінять ставлення до будь-якого кандидата в народні депутати. Але ж ми хочемо нових облич? Чому ж кандидат від партії «Слуга народу» Коваль Олександр змовчав перед виборцями 17-го округу, що він в 2014 році притягувався до кримінальної відповідальності за ганебний вчинок? Чому не хоче говорити про використання, підроблених документів для отримання значної суми кредиту в «ІмексБанку»? Це ж більше 30 тисяч доларів?

Інші документи підтверджують той факт, що Коваль Олександр є злісним боржником по кредитним зобов’язанням в кредитній спілці «Партнер»… Ось витяг із автоматизованої системи виконавчих проваджень! Чому ніде не згадується, що пан Коваль систематично не виконує судові рішення? А кредитори змушені неодноразово звертатися до державних виконавців і близько року не можуть «переконати» Коваля виконати судове рішення і повернути отриманий кредит?

Леонід Майданевич також заявив, що ймовірно таких кандидатів підтримують депутати від старої команди і, навіть, один відомий нардеп-ветеран…

Також екс-кандидат зазначив, що намагався особисто після чергової зустрічі із виборцями задати всі ці гострі кредитні питання Олександру Ковалю, але той уникнув розмови.

Тому Леонід Майданевич як юрист і адвокат заявив, що не побоявся вийти на пресу, оприлюднити ці всі документи і готовий передати їх керівництву партії «Слуга Народу» в Києві для адекватної реакції… Так само він показав агітку на зеленому фоні із портретом кандидата, де обіцяно «Кінець епохи брехні!» та жодним словом не згадано про кредит, рішення суду «за давністю терміну» та боргові зобов’язання…

Ось така шокуюча «бомба», відверті зізнання та факти вибухнули сьогодні на округу 17 у Вінницькій області в прес-клубі.

Редакція готова вислухати інші думки та позиції з приводу вищезгаданих фактів та суджень. Також редакція володіє копіями документів, якими оперував Леонід Майданевичпід час оприлюднення власного розслідування щодо кандидата.