Випускники шкіл, НВК та ліцеїв пройшли тестування з 12 навчальних дисциплін. Цьогоріч у Вінницькій області шестеро осіб набрали максимальну кількість балів з предмета. Це четверо учнів з Вінниці та по одному з Ладижина та Бара.

На 200 балів ЗНО з хімії здала вінничанка Єлизавета Очеретна. Таких в Україні 77 щасливчиків. Дівчина закінчила школу-ліцей №7 із золотою медаллю. Замість двох з половиною годин впоралась із завданням лише за 50 хвилин.

— Я люблю співати, малювати та природничі науки. Неодноразово посідала призові місця на олімпіадах з біології та хімії. Щодо ЗНО, то свою роботу перевіряла п’ять разів і на четвертий знайшла помилки, бо до того їх банально не помічала, — розповіла журналістам Ліза. — Все це через хвилювання. За мету отримати максимальний бал не мала, радію, що так все склалось, і вдячна вчителям та батькам. У майбутньому хочу стати лікарем, як і моя мама.

А ось випускниця школи №3 у Ладижині Дарія Світлинець отримала 200 балів з української мови та літератури. Дівчина — учасниця та призер всеукраїнських предметних олімпіад з біології, української мови, географії, хімії, російської мови. Вона також чудово склала всі інши іспити і підтвердила право на золоту медаль!

Додамо, що цьогоріч найкраще здали ЗНО у Києві, Харківській, Дніпропетровській та Львівській областях. А ось Вінницької навіть нема у п’ятірці. Найгірший результат у Кіровоградської області.

Віталіна Володимирова