Сьогодні заступник голови Нацполіціі Олександр Фацевіч сказав, що з неділі 14 липня почалося завезення бюлетенів на виборчі дільниці. Тому з 15 по 28 липня особовий склад Національної поліції переведений на посилений варіант несення служби.

– Завдання Нацполіціі – це збереження всієї документації, яка знаходиться на окружних виборчих дільницях. Крім того, поліцейські забезпечують публічну безпеку і правопорядок під час перевезення бюлетенів і оперативно реагують на будь-які порушення в сфері виборчого процесу , – зазначив Фацевіч.

Згідно з його інформацією, з початку виборчого процесу в поліції зареєстрували 4157 заяв і повідомлень про порушення. В основному це незаконна агітація (2587 фактів) і підкуп виборців (422). У той же час зареєстровано 109 випадків хуліганства та 133 факти пошкодження майна.

З початку передвиборної кампанії поліція внесла відомості до ЄРДР по 210 фактам. Зокрема, 157 кримінальних проваджень стосуються порушень виборчого законодавства, ще 53 кримінальних проваджень – пов’язані з проведенням виборчої кампанії. Також складено 817 адміністративних протоколів, з них 591 – за розповсюдження друкованих матеріалів передвиборної агітації без передбаченої законодавством інформації. За порушення порядку розміщення агітаційних матеріалів чи політичної реклами складено 117 протоколів.