Вінницькі волонтери з представниками міської ради поблизу прифронтового міста Мар’їнка Донецької області встановили Пам’ятний знак «Герб України». Він має вигляд тризуба і символізує те, що Україна єдина. Висота пам’ятника – три метри, вага – 6 тон. Він розташований на перетині доріг за кілька кілометрів від окупованої території.

– Пам’ятний знак встановлений фактично на межі розмежування у зоні ООС – на в’їзді у місто Мар’їнка (на трасі Н15, в трьох кілометрах від лінії фронту та тридцяти кілометрах від центру Донецька). Волонтери та військові, які захищають нашу державу, постійно проїжджають повз нього. Він знаходиться на рубежі вільної і окупованої частин держави, символізує єдність України та є красномовним ідентифікатором тієї території, на якій він розміщений, – повідомили у мерії. – Виготовлення Пам’ятного знаку у вигляді тризубу ініціювали волонтери Андрій Сірак та Андрій Нечипорук. А допоміг реалізувати їхній задум Вінницький міський голова Сергій Моргунов, він посприяв виготовленню та транспортуванню. Волонтери багато часу попровадять в зоні ООС і відчувають власною душею необхідність у таких національних символах на прифронтових автошляхах. Тому й з’явилась ідея виготовити пам’ятник. До речі, Андрій Сірак та Андрій Нечипорук нещодавно повернулись зі сходу, де протягом червня працювали в районі бойових дій у складі Першого добровольчого мобільного шпиталю імені Миколи Пирогова. За цей час ними було врятовано більше двадцяти людських життів.

Починаючи з 2014 року раз у два-три місяці з Вінниці відправляють гуманітарний вантаж на схід країни. Його допомагають збирати всі вінничани, в тому числі команда Вінницької міської ради, представники комунальних підприємств, закладів охорони здоров’я, освіти та всі небайдужі люди.

Валентина Лісова