У розпалі – сезон індивідуального полювання на самців козулі, який на Вінниччині розпочався наприкінці травня і триватиме до кінця року. Наразі рекордменами з кількості здобутих трофеїв є тульчинські мисливці.

– Усього з початку сезону ДП «Тульчинське ЛМГ» реалізувало 13 ліцензій на добування самця козулі. У результаті під час індивідуального полювання мисливцями добуто 13 трофеїв на загальну суму 71,5 тис. грн. А ще з початку сезону полювання у мисливських угіддях Тульчинського ЛМГ затримано одного порушника правил полювання, який сплатив 340 грн. штрафу за застосування заборонених знарядь (пневматичної зброї), – повідомили у прес-службі. – ДП «Тульчинське ЛМГ» закликає всіх мисливців мати під час здійснення полювання, транспортування або перенесення продукції полювання усі необхідні документи, пред’являти їх на вимогу осіб, уповноважених здійснювати контроль у галузі мисливського господарства та полювання.

Також слід суворо дотримуватися основних правил проведення полювання, користування мисливською вогнепальною зброєю! Адже це – головна умова безпечного полювання, збереження життя й здоров’я людей.

Валентина Лісова