На тому тижні Вінницю сколихнула шокуюча новина: поряд із будинком зґвалтовано першокласницю.

Невдовзі з’ясувалось, що це вчинив 59-річний вінничанин. Він затягнув дівчинку за гаражі та став розбещувати її неприродним способом.

Його затримали і помістили у СІЗО. Хоча багато хто свідчив, що у нього проблеми із адекватністю.

І ось, коли верстався номер, стало відомо, що у Вінницькій установі покарань знайшли мертвим 59-річного психічно хворого, який підозрювався у зґвалтуванні цієї 7-річної школярки. Про це нам розповіли власні джерела. Є версія, що чоловіка вбили співкамерники, адже за такі злочини «на зоні» якщо живуть, то у ролі «опущених» або взагалі довго не живуть. Втім, є і інша версія, що вінничанина у літньому віці просто схопило серце, бо переживав за те, що накоїв. Вона, скоріше за все, буде основною. Тому що свідків вбивства серед його співкамерників, зрозуміло з яких причин, не знайдуть.

В управлінні з питань виконання кримінальних покарань поки що мовчать, а багатьох турбує питання, чому людину, яка мала проблеми з психікою і, можливо, перебувала на обліку, не відправили у відповідний заклад, де б він міг перебувати під охороною? Бо, як пояснили редакції правники, у СІЗО його могли забрати тільки з дозволу лікаря-психіатра.

Відомо, що справою займається Державне бюро розслідувань. Туди ми й звернулись за коментарем.

– Дійсно, слідчими ДБР ведеться розслідування за фактом умисного вбивства. На даний час слідчими призначено ряд експертиз, аби дати відповіді на ряд запитань і мати подальший алгоритм дій. Тож поки що нікому підозру не оголошували, — заявив нам речник Леонід Матвейцев.

Нагадаємо, минулого тижня всю країну сколихнула новина про зґвалтування учениці Вінницької школи №1. Дівчинка разом з родиною проживає по вул. Рєпіна. Пенсіонер ховався за гаражами, коли дитина прогулювалась поблизу будинку. Раптом піймав її і поволік в безлюдне місце. Далі вийняв статевий орган і почав демонструвати його дитині. Пальцями проник у піхву дівчинки. Завдав тілесних ушкоджень. Тому мати, дізнавшись від дитини такі шокуючі деталі, одразу звернулась до поліції. За допомогою небайдужих вінничан та відеокамер ґвалтівника знайшли. Ним виявився 59-річний річний вінничанин. Потерпілу забрали до Центру матері та дитини.

Після затримання підозрюваного, 10 липня слідчий суддя Вінницького міського суду розглянув клопотання слідчого про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави стосовно чоловіка.

За результатами повного та всебічного судового розгляду слідчий суддя ухвалив здійснювати судовий розгляд у закритому судовому засіданні та задовільнив клопотання слідчого й застосував до підозрюваної особи запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів без можливості внесення застави. Санкція передбачає покарання у виді позбавлення волі строком 8-15 років, — повідомили нам у прес-службі Вінницького міського суду.

У суді пояснюють, що слухання справи зробили закритим, у першу чергу, для того, щоб убезпечити батьків та 7-річну школярку від розголосу цього шокуючого злочину. Адже дівча, яке зіткнулось із цим шоком, лише розпочинає життя.

Юлія Іванюк
Валентина Лісова