На міському будинку культури хочуть намалювати загиблого козятинського героя Максима Олексюка. Таку пропозицію на своїй сторінці опублікував міський голова Олександр Пузир. Ініціаторами стали друзі 23-річного бійця, які оголосили збір коштів на фарбу та інші матеріали.

– Із Максимом на вулиці Кривоноса проживав мій чоловік та наш товариш Андрій Кондров. Вони були найкращими друзями, проводжали героя в армію. Особисто я знала хлопця останні два роки і за цей короткий час дійшла до висновку, що з таких варто брати приклад. Макс був один із тих, хто ніколи нічого не приховував і казав правду в очі! Для нас його втрата стала справжнім шоком і вже сорок днів як його душа на небі, а ми не можемо змиритись, – розповідає подруга загиблого Ілона Злоцька. – Після похорону у нас з чоловіком Олександром та другом Андрієм виникла ідея вшанувати воїна муралом на будинку культури, стіни якого якраз виходять до школи №1, де навчався Максим. З пропозицією звернулись до мера й він нас підтримав. Чекаємо затвердження виконкому й лиш тоді зможемо приступити до роботи. Малювати бійця Максона його близька подруга-художниця, яка задля цієї справи приїхала навіть з Криму.

Додамо, що Максим Олексюк півтора роки тому підписав контракт з окремим загоном спеціального призначення «Азов». Проявив себе відданим військовій справі. Оператор–навідник загинув під час ворожого артилерійського і мінометного обстрілу на околиці селища Новолуганське. Ворожий снаряд 122–го калібру влучив і розтрощив в окоп, де перебував боєць. Максим отримав поранення у голову…Поховали бійця на Алеї слави зі всіма військовими почестями. У нього залишились матір, вітчим та молодший брат. Власної родини воїн створити не встиг.

Вікторія Снігур