Щоб втілити свою мрію в життя, хлопчик відвідує місцеву музичну школу та бере участь у різноманітних конкурсах. І ось нещодавно юний співак отримав запрошення на фінал всеукраїнського фестивалю-конкурсу «Червона рута». Звісно, наш земляк розраховує на перемогу, але боротьба буде непростою, бо чимало сильних вокалістів.

– Весною минулого року син із піснею «Я маю крила» брав участь в обласному фестивалі «Червона рута». Він зумів не лише отримати перемогу, а й можливість брати участь у подальших відбіркових етапах. Після того Влад успішно виступав у столиці, Хмельницькій області та Чернівцях. А днями отримали запрошення на головну сцену всеукраїнського фестивалю сучасної пісні та популярної музики «Червона рута», жанр поп-музика. Фінал має відбутись у вересні, й Владу випала непроста місія — відкривати його. Ми вже активно готуємось. Член Спілки журналістів України Олег Криворот написав пісню «Роздуми сина», яка для нас є автобіографічною. Адже коли Владику ще не було року, його покинув тато. У композиції головний герой не може зрозуміти, чому у всіх є батьки, а його єдиною підтримкою стала мама, яка веде свого нащадка тернистим шляхом до успіху, — каже мама юного таланту Людмила Свящук. — А презентуємо ми пісню в серпні на фестивалі «Мамина піч», який організовує народний кум Микола Янченко. Він постійно підтримує мого сина, за що величезна йому подяка.

Додамо, що Владислав Васильченко перейшов до 9-го класу Липовецької школи №2. Закінчив клас баяна, вокалу, грає на фортепіано. Займаються з ним Галина та Олександр Навроцькі. У січні хлопець дав свій перший сольний концерт, де виконав 17 пісень. Планує вступати до музичного училища.

Віталіна Володимирова