Ця звістка стала справжнім шоком для рідних та знайомих хлопця, адже всі його знали як спокійного та врівноваженого.

— Антон з багатодітної родини. Рано втратив батька, дві сестри та брат мешкають окремо. Матір хлопця вдруге вийшла заміж та мешкала з чоловіком у сусідній Махнівці. Пропонувала й Антону переїхати, але він залишився у рідному селі. Мама його дуже часто відвідувала та у всьому допомагала, — розповіли нам односельчани покійного. – Коли в країні почалась Революція гідності, хлопець, нікому не сказавши, поїхав до столиці. У найстрашніші дні 18-20 лютого брав участь у розбудові барикади під мостом між Жовтневим палацом й готелем «Україна». Якраз нагнувся, щоб взяти коктейль Молотова, й відчув різкий біль у руці. Спочатку подумав, що то гумова куля, але жахливий біль не припинявся. Антон звернувся в приміщення Київської міської адміністрації, де медики йому надали допомогу. Вогнепальне поранення… Під наркозом витягнули кулю, це була свинцева картеч. Активісти із намету Вінниччини знайшли автомобіль й відправили Антона додому. Матір, як побачила, то злякалась. У Козятині хлопця оглянув лікар, але рідні просили не заводити історію хвороби, бо тоді ще не було закону про амністію.

Відомо, що після поранення Антон намагався потрапити на передову, але з незрозумілих причин у нього це не вийшло. Тож, аби не втрачати час, працював у Вінниці в одній із мереж супермаркетів. Рік тому чомусь вирішив змінити ім’я та прізвище на дивакувате – Едвін Торсон. Щороку наш земляк отримував від ОДА матеріальну допомогу через поранення.

Що могло штовхнути майданівця на такий страшний крок – для всіх загадка. Дехто каже, що останнім часом хлопець був замкненим і в соцмережі з’являлись публікації про нещасливе кохання та полеглих майданівців. Інші ж впевнені, що то душевна рана через втрату тата.

Віталіна Володимирова