Через зріст 98 сантиметрів її називають Дюймовочкою. З самого дитинства жінка намагається бути такою, як і всі, аби спочатку її батьки, а тепер і власні діти не соромилися, що вона особлива.

Незважаючи на діагноз та інвалідність, Ліля мріяла бути щасливою, вийшла заміж, як інші жінки. Навіть двічі. І, попри заборони лікарів, народила двох дітей. Утім, сімейне щастя її було недовгим. Ліля запідозрила чоловіка у зрадах, а він замість пояснень став бити її просто на очах у дітей. Саме через це наша землячка нещодавно звернулась до однієї із відомих телепрограм, аби попросити допомоги.

— Перший шлюб у мене не вдався, бо я завагітніла. Чоловік був хворий на ДЦП, він хвилювався, що маля матиме інвалідність. Поставив ультиматум – розлучення чи аборт. Я обрала останнє, бо сильно кохала, але разом ми все одно не залишились, — розповіла Лілія Турчин. — Зі своїм другим чоловіком Віктором я познайомилась через Інтернет. Він написав, що перебуває у місцях позбавлення волі і мріє про справжнє кохання. Почалось спілкування, запросив на побачення. З першого погляду він мені сподобався, виникла думка, що потрапив за грати через помилку. Того ж дня запропонував заміжжя і я погодилась. У 2011 році ми одружились, під час побачень я дізналась про вагітність, народила здорову доньку. Коли чоловіку скоротили термін і він вийшов на волю, стали жити разом. У нас з’явився синочок, але в нього діагностували порок серця. Віктор хороший тато, якби він так любив мене, як діток, ціни б йому не було. А так наше сімейне життя з обранцем не склалось, адже він часто піднімав на мене руку через ревнощі. Я викликала правоохоронців, і, зрештою, ми розійшлись. Але я боюсь свого чоловіка і турбуюсь за своє життя. Боюсь, щоб у мене не забрали дітей. Насамперед це стосується соціальних служб, які дізнаються, як я живу, в яких умовах, адже вони дійсно погані.

Підтримати доньку приїхала і її 67-річна матір Надія Баранець, яка не в захваті від зятя, який сидів у тюрмі.

— Мою Лілю нема кому захистити від чоловіка. Він дуже добрий батько, все купує та дає. Але йому жінки не треба, тому що вона маленька і він її ображає. Навіть у лікарні лежала, бо вдарив в голову, аж гулі були…

Чоловік вінницької Дюймовочки Віктор Турчин у студії був небагатослівним. Звинувачення дружини він відкидав.

— Я хочу вибачитись за те, що в чомусь був неправий. Лілія з самого початку мене підтримувала, подарувала двох дітей. У мене третя група інвалідності, я отримую пенсію. Так, великі ревнощі були, руки я не піднімав на колишню. Одного разу штовхнув, вона зачепилась і впала. Ми розійшлись, аби жінка отримала статус малозабезпеченої.

Думки студії розділились навпіл, адже одні підтримували жінку, яка начебто стала жертвою домашнього насильства, інші ж стали на бік її колишнього коханого, бо він здався їм щирим та чесним. Та, зрештою, наприкінці програми Лілія та Віктор зрозуміли, що слід забути старі образи і, можливо, колись розпочати все спочатку. Чи вийде у них це – дізнаємось згодом.

Валентина Лісова