Редька багата на цукри, білки, різні мінеральні солі, вітаміни С і В1. У ній багато солей калію, які добре підживлюють серцевий м’яз. Чим гостріший смак, тим більше фітонцидів у коренеплоді (таким чином, чорна редька більш цілюща, ніж біла, адже на смак вона гостріша). Народна медицина з давніх-давен використовувала сік редьки для лікування ревматизму, подагри, невритів, радикулітів, кашлю. Її соком зміцнювали волосся, а розбавлений водою сік використовувався як жовчогінний засіб. А ми нагадаємо давній і перевірений рецепт для лікування застуди.

Проти неї можна використовувати декілька засобів. Вирізати поглиблення в редьці, наповнити медом і накрити зверху «кришечкою» з редьки, настояти 4 години в теплому місці, отриманий сік злити. Приймати по 1 ст. л. (дітям – по 1 ч. л.) тричі на день.

Нарізати сиру редьку тонкими скибочками (6–8 шт.), посипати кожну скибочку цукром-піском. Солодкий сік, який утвориться, приймати по 1 ст. л. щогодини. Виліковує найважчий кашель у дітей дуже швидко.

Для холодних інгаляцій натирають редьку і 30 хвилин тримають її в закритій банці, а потім починають денний «курс» – 6–8 разів на день декілька хвилин глибоко дихають над відкритою банкою.