Історія, яка сталась минулого року у сусідньому Хмельницькому, просто шокувала всіх. Серед білого дня 33-річна мешканка села Марківці Козятинського району хотіла здати своїх синів в оренду для жебрацтва. Спочатку на три дні, а потім із продовженням угоди. За це мала отримати аж 15 тисяч гривень…

— Жінка тимчасово мешкала у сусідній області. Мала співмешканця. Вона виховувала дітей віком 2 та 6 років. Вінничанка виявила бажання їх здати в оренду. Саме тому активно підшукувала потенційних клієнтів для подальшої співпраці. Останні і повідомили про плани жінки нам, — розповіли подробиці правоохоронці. — Затримали горе-матір під час отримання неї частини коштів — 5000 гривень. Також зловмисниця написала розписку про те, що добровільно передає хлопчиків в оренду і жодних претензій не має. Самим дітям матір сказала, що вони їдуть у літній табір. Після того як жінку забрали до поліції, хлопчиків взялись оглядати медики. В меншого були лише незначні давні травми. У старшого синці на ногах. Втім, за словами матері, діти грались і випадково впали.

Після важкого злочину горе-матір божилась, що більше так не буде, й просила виправдання. Мовляв, пішла на це через безгрошів’я та свого непутящого чоловіка. Весь цей час вона перебувала під арештом, й проти неї було відкрито кримінальне провадження за частиною 3 статті 149 ККУ — торгівля людьми. Днями Хмельницький міськрайонний суд завершив розгляд справи стосовно нашої землячки. Жінка засудили до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Засуджена продовжує утримуватися під вартою.

Хлопчики були передані на виховання біологічному татові, наразі вони проживають біля бабусі в одному із сіл Козятинського району. За словами соціальних служб, родичка зі своїми обов’язками добре справляється і діти огорнуті любов’ю та турботою.

Віталіна Володимирова