Це протистояння віруючі Украінськоі Православної Церкви вже охрестили реваншем російської п‘ятоі колони у тилу Украіни. Бо ж для чого, якщо не провокації і картинки для ЗМІ Росії приходити їм під стіни собору, адже у Вінниці промосковськими залишились 32 храми. І вірян у переважній більшості там не так багато.
Однак, з впертою послідовністю прихильники Московського патріархату приходять під стіни собору де кафедра всім відомого Владики Симеона і ведуть паралельну молитву. Особливо викликаюче це виглядало під час останньої служби, яка закінчилась у неділю ввечері. Взявши мікрофони, прийшлі батюшки перекрикували священиків, які служили у соборі та виходили до людей, що стояли під палючим сонцем. Прихильників ПЦУ було в рази більше!
-Ми знаємо, що промосковські священики отримали завдання підбурювати народ на протистояння. Це таке розхитування ситуації, щоб відробити гроші Кремля. Подивіться хто там заправляє – батюшки та їхні родичі, хто має бізнес із Москвою!
Вони уже не криючись йдуть у наступ. Це чистої води провокація. Але ми не дамо московським агентам заправляти в центрі Вінниці!
Ми захистимо наш храм і віру Українську, яку в нас вкрала Московія. – заявляють прихожани храму і попереджають провокаторів московського патріархату – наступного разу ми прийдемо під храми, які в Україні мають належати українській церкві.
Цікаво, що думали небеса, коли поважні батюшки волали у мікрофони, перекрикуючи ще вчорашнього свого Владику та братів – християн!
А він же бачить усе – його не обманеш! Детальніше про це в газеті «33- й канал»

Тетяна Квасюк