Два місяці поліція Вінниці шукала та вираховувала так званого «колія», адже все місто вже було налякане так званим «маніяком» і «мисливцем» на молодих жінок… Бо із квітня по травень до вінницької поліції надійшло 10  повідомлень від вінничанок  про напади на вулицях міста невідомого чоловіка  із голкою… Всі потерпілі однаково описали нападника, що колов їх ззаду — молодик віком 20-25 років у чорній куртці з капюшоном.

І лише одна, остання із жертв, змогла описати його обличчя для фоторобота! Адже ця вінничанка змогла вчинити опір «колію» та заглянула в очі «маніяку», який лякав усю Вінницю і не давав спати поліції… І після розставлених засідок, перевірки камер стеження та сотень силовиків «у наружці» його таки взяли!

Як поліції за 2 місяці пекельної роботи вдалось вирахувати цього «психа» – розповів один із учасників «полювання» на молодика із голками…

–Де «проколовся» цей «маніяк»?

–Він не «маніяк», а буцімто цілком притомна людина, що в свої 22 не може пояснити свої вчинки… Коротко скажу – його видав одяг! Бо він виходив на всі свої справи однаково вдягнений: у кепку та вітровку із капюшоном… Це його і «погубило»!

Служив у армії рік тому, не атовець, виховувався однією мамою, працює сантехніком у великому офісному приміщенні, чистив труби, має пристойну платню і орендоване житло… В його телефоні чи на компі нічого кримінального і збоченого під час обшуків не знайшли… Але щось на нього находило, що він йшов у аптеку, купляв стерильну голку і вираховував на вулиці випадкову жертву… Всього є 8 підтверджених нападів у різних районах міста. Я особисто із ним спілкувався після затримання – він визнає, що колов жінок… Але чому і для чого? Каже, що колов «по приколу»! Він у СІЗО, його дивились лікарі із психлікарні імені Ющенка, тепер його психічний стан має встановити відповідна експертиза в Одесі в СІЗО перед судом у Вінниці…

– Це буде відкритий суд? Чи слухання «закриють» як у справі Анатолія Мальця по вбивству 4-х в «Академічному»?

– Ми будемо наполягати на відкритому процесі, бо справа надто гучна і публічна. Адже більшість випадків тягнуть на хуліганку, але один із них – прокол грудей жертви аж до легені – це важкі тілесні ушкодження і фактично замах на життя. Також треба розуміти, що всі постраждалі жінки нині живуть у страхові за своє життя… Бо невідомо, які це були голки і з чим? А може, там була смертельна хвороба чи якийсь вірус, що покаже себе через рік? Хіба можна вірити на слово такій людині, що голки були з аптеки і повністю стерильні?

– Як він обирав свої жертви?

– Ніяк… Лише одна постраждала мешкала поруч із його квартирою! А так він катався по всій Вінниці, купував шприц чи голку і йшов за молодою жінкою… Реально, це було моторошно і страшно! Скажу чесно, моя дружина в ті дні боялась ходити сама на роботу… А що казати, за решту вінничанок? Неофіційно по місту була паніка і чутки про маніяка із голкою поширювались із швидкістю звуку! Водночас, ми перевіряли всі камери, всі натяки на цю справу і всі можливі зачіпки… Коли не спрацювало і йшли дні та тижні без результату, пішли фактично за «зачистку» Вінниці по зовнішніх ознаках злочинця – по всіх кінцевих і проміжних зупинках транспорту поставили із 6-ї ранку поліцейських у цивільному із орієнтуванням на ту саму кепку, капюшон та дощовик – і знайшли його!

– Є секрет, як вирахувати такого «маніяка» чи «колія»?

– Є! Але я не можу оприлюднювати цю секретну інформацію слідства… Скажу так, ми шукали його по фотороботу, складеному зі слів потерпілих, як при затриманні виявилось – на фоторобот підозрюваний не схожий зовсім… Бо 7-х жінок він колов із-за спини… А остання бачила його у стані афекту, коли він бив її палкою із землі, та описала його як могла. Після цього він на місяць заспокоївся, але не на всі 100%. І згодом знову вийшов «полювати» на жінок… На відеозаписах камер стеження ми його знайшли десь після 4-го нападу, але лише один сюжет дав більш-менш чіткий вираз його обличчя… В ЗМІ не давали це фото, щоб він не переодягнувся і не зник…

Ну і «вели» його телефон, де все було не так вже і просто. Затримали на зупинці громадського транспорту оперативники карного розшуку. Йому 22 роки, вінничанин, у поле зору поліції раніше він не потрапляв, живе в Пирогово… Йому світить до 12 років ув’язнення!

– Яку нагороду отримали поліцейські, які «вирахували» і затримали «колія»?

– На День Національної поліції їх нагородили від імені управління та вручили відзнаки мера Вінниці за унікальну операцію із знешкодження небезпечного злочинця…