Лідером виборчих перегонів став депутат Вінницької обласної ради, самовисуванець, Геннадій Вацак. Його підтримали 32,65% (20 557 осіб).

На другому місці Таїса Томляк із політичної партії «Слуга народу» – 25,4%. Самовисуванець і нинішній народний депутат від округу Юрій Македон на третьому місці – 15,56%.

Водночас, у вівторок висуванка політичної партії «Слуга народу» Таїса Томляк заявила про намір оскаржувати результати виборів в окрузі №16, де виграв Геннадій Вацак.

Про це Таїса Томляк у вівторок заявила на своїй сторінці у Facebook:

– Я Томляк Таїса Сергіївна, кандидат в народні депутати України від політичної партії «Слуга народу» звернулася за юридичною допомогою до центрального штабу партії щодо встановлення істинних результатів голосування по одномандатному округу 16. Оскільки, після проведення паралельного підрахунку голосів по протоколах з печатками та підписами, штабом було встановлено, що кількість голосів яку виборці віддали за мене більша ніж у кандидата Вацака», – написала Томляк.

Вона заявила, що звернеться до ЦВК, ОВК і до суду з вимогою «перерахування результатів голосування на окремих виборчих дільницях. А також для перевірки на відповідність результатів по протоколах із результатами, які окружна виборча комісія передала до центральної виборчої комісії»…

Наразі ЦВК опрацювала 100% електронних протоколів, які надійшли з ОВК №16.

Геннадій Вацак – підприємець. Депутат Вінницької обласної ради від БПП «Солідарність», володіє Кондитерським Домом «Вацак».