Днями стало відомо, що міському голові Могилева-Подільського Петру Бровку повідомили остаточну підозру у вчиненні злочину за фактом самоправства та отримання неправомірної вигоди.

Йому загрожує позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади на строк до трьох років, з конфіскацією майна. Та чи буде це так?

– У січні цього року прокуратурою Вінницької області та управлінням захисту економіки задокументовано факт одержання посадовцями Могилів-Подільської міської ради неправомірної вигоди в сумі 7500 доларів США за передачу у власність земельної ділянки площею 0,3 га під багатоквартирну забудову. За результатами проведених першочергових слідчих дій, зібрано достатньо доказів, які стали підставою для повідомлення у лютому підозри меру у вчиненні злочину — ч. 3 ст. 368 КК України. Крім того, у ході слідства зібрано відомості про додаткові факти вчинення останнім кримінальних правопорушень, — розповіла нам подробиці прес-секретар прокуратури Вінницької області Ірина Вихованець. — Встановлено, що, внаслідок самоправних дій Могилів-Подільського міського голови, у 2017 році змінено штатний розпис мерії. Це призвело до невиплати заробітної плати поновленим за рішенням суду працівникам на суму понад 550 тис. гривень. Таким чином 18 липня меру повідомлено про кінцеву підозру.

Додамо, що 3 квітня до Вінницького міського суду надійшли клопотання про продовження строків запобіжного заходу та відсторонення від посади щодо підозрюваного Петра Бровка. Втім, вже наступного дня прокурор звернувся до судді з проханням про залишення без розгляду вказаних клопотань. Слідчий суддя Сергій Клапоущак виніс ухвалу, якою клопотання залишив без розгляду, і мер повернувся на роботу. Його адвокат Віталій Наум пояснив, що такий розвиток подій для них був очікуваним, адже строки запобіжного заходу закінчились зі строками досудового розслідування.

Нині ж Петро Бровко та його захисники поки ніяк не коментують ситуацію, адже тільки знайомляться із матеріалами справи. Після цього буде призначено перше засідання суду. Ми будемо слідкувати за ситуацією.

Віталіна Володимирова