Її очолив митрополит Вінницький і Барський Симеон, до котрого приєдналися митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр, духовенство та віряни колишніх трьох гілок українського православ’я, котрі нині складають єдину Помісну Православну церкву України.

Після Літургії у соборі були освячені два прапори: державний прапор України та прапор Вінницько-Барської єпархії ПЦУ. А згодом під спів духовного гімну України “Боже великий єдиний” прапори були урочисто підняті на флагштоках поруч із собором.

– Традиція встановлювати прапори біля храмів чи безпосередньо на церковних будівлях досить поширена у багатьох православних країнах, – розповідає прес-секретар Вінницької і Барської єпархії ПЦУ о. Софроній — Державні прапори майорять буквально на усіх храмах Греції, Румунії, у церквах та монастирях Болгарії, Сербії, Грузії. Цілком природно, що духовне виховання у цих країнах тісно поєднане з вихованням патріотизму.

Поєднання віри і патріотизму є абсолютно природнім для християн, тому й традиція встановлювати прапори біля православних храмів має бути поширеною в Україні. І Вінницько-Барська єпархія перша показала приклад. Тут сподіваються, що цю ініціативу підтримають, насамперед, в інших храмах Православної церкви України на Вінниччині.

Gepostet von тетяна кондратьєва am Donnerstag, 25. Juli 2019

Фото Сергія Хіміча