Після урочистої церемонії нагородження вона залишилися в Сеулі на п’ять днів. За цей час смакувала національними стравами, відвідала Національний музей Кореї, центр Гугак, де вчилися грати на традиційних джанггу-барабанах, палац Кенбоккун і Інса-дон в Сеулі та демілітаризовану зону в Паджу. Своїми враженнями Вікторія поділилась з нашим журналістом.

– Республіка Корея вкладає великі кошти в те, щоб популяризувати свою культуру у світі. І цей конкурс — один із напрямків такої роботи. Учасникам потрібно заспівати пісню, влаштувати флешмоб, станцювати, намалювати картину чи підготувати якийсь оригінальний номер, але щоб це було пов’язано з Кореєю. Оскільки я давно захоплююсь культурою далекосхідних країн, вперше сили в конкурсі спробувала 2016 року. Свою об’ємну роботу присвятила традиційному корейському одягу. Посіла четверте місце та отримала подарунок у їхньому Посольстві в Києві. Наступного року теж змагалась за перемогу, підготувавши на розгляд суддів ілюстрацію до корейської казки. І знову четверта сходинка, — розповідає Вікторія Мороз. — Втім, на тому не зупинилась і на третій рік підійшла до виконання умов конкурсу зі ще більшою відповідальністю. Створила портрет кореянки в національному одязі, де кожна складка одягу та риса обличчя відтінені корейськими літерами. Картина отримала золоту нагороду в категорії «різне». І це при тому, що надійшло майже 32,5 тисячі робіт із 146 країн світу. Чесно кажучи, такого тріумфу не очікувала й була на сьомому небі від щастя, коли поїхала до Сеула. Він настільки великий, що навіть на найвищій точці не бачиш кінця-краю.

Нині Вікторія Мороз перейшла на четвертий курс КНУ імені Тараса Шевченка і в майбутньому отримає професію політолога. У вільний час ладижанка відвідує Корейський мовно-освітній центр та малює у стилі сучасного мистецтва. Талант дівчина успадкувала від тата-художника. Вікторії близька Південна Корея, бо її історія відстоювання незалежності схожа на українську. У корейців є багато чого повчитись нам, як вони виборювали незалежність у війні із північним сусідом та, здобувши незалежність, досягали успіху.

Віталіна Трудько