Їм видали тільки вкладки, а дипломи, сказали, будуть пізніше. Занепокоєні батьки почали обривати телефони всіх інстанцій, адже час спливав, а випускники не мали можливості подати документи до тих вишів, в котрих мріяли продовжити навчання…

– Ми вже навіть почали думати про дискримінацію, бо дипломи не отримав економічний факультет, тобто діти, котрі перевелися з Брацлавського коледжу, котрий, як кажуть, наказав довго жити.., — розповідає мама одного з випускників Людмила Янковенко. — Нас просили почекати спочатку 10 днів. Потім тиждень. Але ж нам треба документи до університетів подавати! Ми щодня дзвонимо до коледжу, там вже навіть трубки ніхто не хоче брати, бо не знають, що нам казати.

І тільки минулої середи після численних звернень випускники нарешті отримали дипломи. Вже без урочистостей, напівпідпільно, і, як стверджують батьки, ще й не всім їх видали.

Чому ж так сталося? З таким запитанням ми зверталися до департаменту освіти та науки облдержадміністрації. Там про ситуацію навіть не чули, бо Немирівський коледж — підрозділ аграрного університету. А в аграрному прокоментували інцидент так:

«Справа в тому, що коледж проходив акредитацію. Згідно з чинним законодавством, протягом 21 дня Міністерство освіти і науки має видати ліцензію. Тільки після цього навчальний заклад має право видати дипломи. А через те, що коледж проходив акредитацію у червні, на випуску студенти не змогли отримати дипломи. Директор з навчальної роботи їздила до міністерства і просила пришвидшити цей процес. Це вдалося зробити кілька днів тому, і випускники відразу ж отримали свої дипломи. Так, час було втрачено. Але до нашого вишу документи ще можна подавати».

Втім, частина випускників коледжу вирішила не йти до аграрного, а почекати ще рік і вступити туди, куди мріяли. Шкода згаяного часу через звичайний бюрократизм. Але ситуацію вже не виправиш.