Трагедія сталась у Бирлівці Бершадського району. У будинку знайшли мертвою 83-річну Ганну Мазуренко, яку, за попередніми даними, задушила невістка. Зловмисницю вже затримали та забрали під варту на два місяці. Втім, у селі досі шоковані й в один голос повторюють: не заслужила Ганна такої страшної смерті…

— До поліції звернувся 40-річний житель села Дяківка. Чоловік повідомив, що виявив у власному будинку мертвою свою стареньку матір. Невдовзі було встановлено, що до вбивства причетна невістка. Між зловмисницею та померлою виник сімейний конфлікт, у результаті якого жінка хусткою потерпілої задушила свекруху. Аби уникнути покарання, жінка одразу поїхала до себе додому в інше село, — розповів подробиці начальник Бершадського відділу поліції В’ячеслав Лялюцький. — Зловмисницю знайшли у придорожному кафе. Вона перебувала у стані алкогольного сп’яніння. Слідчим відділом поліції розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 КК (умисне вбивство). Після оголошення підозри суд обрав жінці запобіжний захід. Їй загрожує до 15 років ув’язнення.

Сусіди загиблої пенсіонерки досі не можуть оговтатись після похорону.

— У Ганни Мазуренко було непросте життя. Пропрацювала у колгоспі дояркою, самотужки виховувала п’ятьох дітей. Один із синів загинув в автокатастрофі. Тому біля неї був 40-річний Павло. Наскільки нам відомо, зі своєю обраницею він розійшовся й вона мешкала в іншому селі. Зловживала спиртним. Того липневого дня жінка добряче випила і поїхала до свекрухи. Коханого на місці не було, допомагав родичеві, — повідомили нам мешканці Бирлівки. — Не думаємо, що на меті невістки було воювати за свого чоловіка, її цікавили гроші на чергову пляшку горілки. Ось там між обома не склалось і гостя задушила хусткою бабусю. Якби не односельчани, які помітили вбивцю випадково на зупинці, то довго ще б її шукали. До цього в селі невістку ніхто не бачив.

Віталіна Володимирова