В селі Махнівка відкриють “Культурно-туристичний центр Тимка Падури” та вперше там відбудеться щорічний Міжнародний фестиваль, присвячений популяризації творчості українсько-польського поета 19 ст., козацького лірника, торбаніста та автора популярної пісні “Гей, Соколи!” Тимка Падури. Він приваблюватиме туристів та поціновувачів творчості Тимоша Падури не тільки з України та Польщі, але й з інших країн Європи .

На даний час ідуть внутрішні роботи по облашуванню “Культурно-туристичного центру Тимка Падури”, який буде розташований в приміщенні будинку культури. Начальник відділу культури та туризму райдержадміністрації Володимир Воронов днями ознайомився з ходом робіт та спільно з підрядником визначились щодо дизайну кімнати центру.

За інформацією нашого краєзнавця Миколи Купчика, вже зібрані матеріали про життя та творчість поета та підготовлено до видання рукопис книжки «Стежками Тимка Падури».

Нагадуємо, що відкриття культурно-туристичного центру заплановано на 21 вересня 2019 року, в день проведення І Міжнародного фестивалю “Гей, соколи!” в селі Махнівка.

Валентина Лісова