Перший заступник голови облдержадміністрації напередодні написав заяву, його звільнили за згодою сторін.

41-річний Андрій Гижко, випускник Вінницької школи №23, після участі у позачергових парламентських виборах та балотування від «Європейської солідарності» по 11-му мажоритарному округу у Вінниці, де він зайняв третє місце, вирішив взяти тайм-аут і спочатку хоча б трохи відпочити з сім’єю.

-Причини свого звільнення коментувати не буду. Але настрій нормальний, бо цікавих пропозицій для роботи є чимало, особливо від бізнесових структур. То ж вибирати є з чого, – каже Андрій Гижко. – Знаю напевно, що найближчим часом у політику не піду.

До слова, він – «Заслужений економіст України» (2018). З вересня 2006-го по квітень 2013 року обіймав посаду начальник Головного управління економіки Вінницької обласної державної адміністрації, а до березня 2014-го – директора Департаменту регіональної економічної політики Вінницької обласної державної адміністрації. З березня по серпень 2014 року Андрій Гижко був заступником голови Вінницької облдержадміністрації, а з того часу – першим заступником голови Вінницької ОДА.