Слідчий суддя Вінницького міського суду розглянув клопотання слідчого про застосування запобіжного заходу у виді тримання під вартою стосовно раніше судимої 34-річної жінки, яка підозрюється у вчиненні крадіжки, скоєної повторно (ч. 2 ст. 185 Кримінального кодексу України).

Під час розгляду вказаного клопотання було встановлено, що 29 травня жінка, зайшовши до приміщення одного із вінницьких магазинів, діючи повторно та з корисливих мотивів взяла із торговельних полиць десять плиток шоколаду й дві упаковки кави, після чого помістила їх у свою сумку. Так, не розрахувавшись за перерахований вище товар, загальна вартість якого 774 грн. 70 коп., вийшла з приміщення супермаркету. У подальшому, підозрювана розпорядилась викраденим майном на власний розсуд, чим завдала матеріальну шкоду власникам магазину, – повідомили у прес-службі суду. – Вирішуючи питання про обрання запобіжного заходу підозрюваній особі, суд враховує вік та стан здоров’я, сімейний й матеріальний стан, вид діяльності та місце проживання останньої й інші обставини, що мають значення для прийняття відповідного рішення.

За результатами повного та всебічного судового розгляду, враховуючи те, що підозрювана надала органу досудового розслідування зізнавальні покази щодо обставин кримінального правопорушення, має постійне місце проживання, має на утриманні трьох малолітніх дітей , слідчий суддя відмовив у задоволенні клопотання слідчого та застосував до підозрюваної особи запобіжний захід у виді домашнього арешту в період часу з 20:00 по 7:00 кожної доби.

Наразі тривають слідчі дії.

Валентина Лісова