Трагедія сталась минулої неділі, 28 липня, поблизу села Рибачого. Тоді увечері спалахнуло поле неподалік «літинської» траси та села. Горіла стерня від зібраної пшениці, а густого диму було набагато більше, аніж вогню…

– Першими на пожежу виїхали літинські рятувальники. Але площа пожежі вже була більше трьох гектарів. Тож на допомогу прибув ще караул групи пожежно-рятувальних робіт нашого аварійно-рятувального загону спецпризначення. Спільними зусиллями бійці врятували лісові насадження поряд із місцем пожежі. О 19.29 пожежу загасили. Попередньо її причиною став підпал невстановленою особою. Коли караули вже повертались до своїх частин, боєць загону Анатолій Слободянюк відчув себе зле, — розповів керівник прес-служби обласних рятувальників Олександр Кутовий. — Терміново викликали «швидку медичну допомогу». Вона прибула за десять хвилин. Бійця госпіталізували до реанімаційного відділення лікарні. На жаль, о 23.15 рятувальник помер.

Триває судово-медична та ще ряд експертиз, аби встановити точну причину смерті нашого бійця. Колектив управління висловлює співчуття близьким, рідним та колегам Анатолія.

На жаль, колеги загиблого із загону спепризначення та керівництво підрозділу ситуацію поки що ніяк не коментують. Анатолія Слободянюка добре пам’ятають та шанують й у Вищому професійному училищі Львівського державного університету безпеки життєдіяльності (м.Вінниця).

– Анатолій родом з Літина. Він вчився у нашому ліцеї з 2012 року. Тато хлопця свого часу служив у пожежній охороні. На жаль, він вже помер. Тож мама сама виховувала Анатолія, його старшого брата та молодшу сестру. Юнак відразу вразив твердістю характеру та цілеспрямованістю. Він хотів бути пожежником, як тато, — з сумом згадує начальник курсу училища Вадим Марцінко. — Анатолій був добрим, щирим, ввічливим, сумлінним та відповідальним курсантом. Золоті руки! Незважаючи на сувору курсантську службу, Толя завжди знаходив час та можливість допомогти мамі, братові й сестрі.

Анатолій закінчив наше училище у 2017 році та відразу почав служити у загоні спецпризначення обласних рятувальників. І ось така страшна біда. Ми шоковані трагедією та співчуваємо рідним й близьким Анатолія Слободянюка…

– Мама Анатолія працює вихователькою у нашому дитячому садочку №1. Ми добре знаємо їхню родину, тому допомагатимо їм усім можливим. Дуже шкода хлопця, — каже й селищний голова Літина Анатолій Бичок. — Попередньо, Анатолія Слободянюка ховатимуть у Літині сьогодні, 31 липня…

Тим часом поліція вже відкрила кримінальне провадження за фактом загибелі рятувальника.

– Попередній діагноз лікарів – отруєння чадним газом. Літинським відділенням поліції відкрито кримінальне провадження за ознаками ч. 2 ст. 272 КК України (порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, що призвело до загибелі людини), — повідомили у прес-службі. — Такий злочин карається обмеженням волі до п’яти років або позбавленням волі до восьми років.

Редакція висловлює щирі співчуття рідним й близьким Анатолія Слободянюка. Готові вислухати й інші точки зору на цю ситуацію.