– З 16-ї години в суботу, 3 серпня, на Вінниччині стартує полювання на гусаків — сіру, білолобу велику, гуменника; норця великого, качок — крім гоголя, черні білоокої, савки, огара, галагаза, гаги звичайної, лутка, крохалів, черні червонодзьобої, нерозня, креха середнього, каменярки, казарок білощокої та червоноволої; лиску, куликів — крім кулика-сороки, ходуличника, шилодзьобки, кроншнепів, чайки, лежня, дерихвоста, поручайника, крем’яшника, чорниша, перевізника, фіфі, зуйка морського, малого, великодзьобого, галстучника, пісочників, плавунців, баранця великого, голубів — крім голуба-синяка та перепілку, — повідомив голова Вінницької обласної ради Українського товариства мисливців та рибалок Юрій Карвацький. — Полювання триватиме до 24 листопада включно. З 5 жовтня до 24 листопада включно буде й полювання на фазана.

Із 3 серпня по 3 листопада можна полювати у суботу, неділю та середу, а з 4 листопада до 24 листопада — по суботах і неділях. Добова норма на одного мисливця не повинна перевищувати одного гусака та великого норця, п’яти качок, шести лисок, десяти куликів та голубів, 15 перепілок, одного фазана. Полювання на фазана буде лише на самців за разовими відстрільними картками, у присутності відповідальних осіб користувачів мисливських угідь.

Із 2 листопада по 12 січня 2020 року включно можна полювати на зайця русака та лисицю. З 2 листопада по 29 грудня — на диких парнокопитних тварин. Крім того, на самців кабана та його молодняк, який вже здатний до самостійного існування, можна буде полювати до 26 січня 2020 року. А на лисицю з 18 січня до 23 лютого наступного року — але за разовими відстрільними картками, у присутності та під відповідальність користувачів мисливських угідь та обов’язково із мисливськими собаками.