Зокрема, у цьому році буде надруковано п’ять книг: «Бабчинці» Чернівецький район, автор Леонід Когун, «Могилівчани» Могилів-Подільський район, автор Петро Скорук, «Скоморошки» Оратівський район, автор Анатолій Мартинюк, «Пеньківка» Шаргородський район, автор Людмила Любацька, «Комаргород» Томашпільській район, автор Марія Рафальська.

Ще три книги знаходяться на розгляді: «Гонтівка» Чернівецький район, автор Ольга Костюк, «Борсків» Тиврівський район, автор Андрій Стєбєлєв та «Лозна-Лозну» Хмільницький район, автор Борис Вознянський.

Видавництво подібних книг необхідне, адже в результаті люди дізнаються про кожне місто, село і селище Вінницької області – з їх неповторною історією, заняттям населення, побутом, народними звичаями. Крім того, у них висвітлюється життя та діяльність видатних постатей національної історії, культури, науки та ін.

– Книги із краєзнавчої серії “Моя Вінниччина” будуть видані у рамках реалізації Регіональної програми сприяння розвитку інформаційного простору та громадянського суспільства у Вінницькій області на 2019-2021 роки, – повідомив Вадим Вітковський, директор комунальної установи «Видавничий дім «Моя Вінниччина». – Це вінницький проект, який не має аналогів у жодному з регіонів України. Наш видавничий дім координує підготовку і видання книг, які розповідають про унікальну історію кожного населеного пункту нашої області.