Бо ще вчора «вінницькі» при владі гарантували їй статус регіонального центру навіть під час реорганізації і укрупнення районів та областей України. За попередніми планами Міністерства регіонального розвитку Вінниця мала стати центральним обласним центром і об’єднати Житомирську, Вінницьку, Хмельницьку області.

І раптом, як сніг на голову новина, поки що у формі чутки: Вінницьку область ліквідують. І не просто ліквідують – розірвуть на куски. Половина буде підпорядкована Київській області, інша – Одеській.

Чи правда це – запитують нас перелякані читачі і сприймають як помсту вчорашнім вінницьким при владі в Україні.

– Але ж область проголосувала за нового кандидата – то чому ж з нами так жорстоко хочуть обійтись? – наголошують прихильники ЗЕ.

Люди розуміють, що таке забрати в такого немалого міста із майже півмільйонним населенням статус обласного центру.

– Це падіння в провінційну пропасть, – не стримують емоцій громадські активісти.

– Проголосували, то буде вам і європейське місто, і статус вічного провінціала, коротше, будемо скоро всі в …опі, – як вулики, бурлять обговорення серед вінничан.

Чи так це – ми запитати в управлінні регіонального розвитку Вінницької ОДА. Там послались на повідомлення Валерія Коровія, голови ОДА, який наголосив у своєму виступі, що таки є плани об’єднати районні центри в три кущі – Ладижинський, Могилів-Подільський та Вінницький. Але остаточного рішення лише про три райони Вінниччини поки що не ухвалено.

Про ліквідацію Вінницької області і створення в Україні лише 5 областей – Львівської, Одеської, Київської, Дніпропетровської, Запорізької (Харківської) офіційних повідомлень поки що не надходило. Отож, чекаємо.

Тетяна Квасюк