Після опитування, проведеного нашим кореспондентом, з’ясувалось, що три основні теми — встановлення миру в Україні, зниження комунальних тарифів та підвищення зарплат і пенсій — на першому місці у всіх!

– Не дуже довіряю Зеленському, бо ним, на мою думку, керують амбіції і величезне бажання стати найкращим президентом! — поділився думками вінничанин Валерій Максимович. — Мотивація у нього є, але він може наробити помилок через свою хаотично набрану команду. Зокрема це стосується і Вінниччини. Втім, народ його підтримує у багатьох починаннях, таких як відміна недоторканності та ін.

– Як можна підвищити рівень життя українців, якщо не працює економіка? — резонно запитувала Ірина Миколаївна. — Сьогодні «Слуга народу» обіцяє не брехати, не красти і виконувати все обіцяне. Це нагадало мені триєдиний лозунг Порошенка — мова, віра, армія! Чому ні новий, ні старий президенти абсолютно не згадують про відродження промисловості, аграрного сектору? Де конкретні плани реформ і подальшого розвитку України хоча б на 5 років?

– Мало того, що у травні з багатьох познімали субсидії, то ще й у лікарнях, у Вінницькому діагностичному центрі відмовляють у пільгових ліках «несубсидіантам». Невже я з пенсією 3 тис. грн. дуже багата людина? Цю несправедливість новий уряд повинен виправити! — вважає Антоніна Іванівна.

– У нас дуже коротка пам’ять, — зауважив пенсіонер Василь Онуфрійович, любитель історії. — 100 років тому народу теж товкмачили, що кожна кухарка зможе керувати державою. Ні, не зможе, той ганебний експеримент провалився! Думаю, що сьогоднішні надії на те, що клоуни зроблять щось корисне для людей — марні! Бо за ними стоять заматерілі у боях за гроші бандити і злодії, у яких прибутки – понад усе!

– Більшість українців і досі вірить, що хтось прийде і дасть — все і відразу! Але так не буває! — підтримав Петро Дмитрович. — Історичний досвід показує, що благополуччя у інших країнах наставало лише після напруженої праці кількох поколінь при повному дотриманні законів.

– А я б хотіла, щоб школярам офіційно дозволили користуватись смартфонами на уроках. Це наше майбутнє! А ще підручники краще не друкувати на папері тисячними накладами, а в електронному вигляді постійно оновлювати, — запропонувала молода вчителька Олена Сергіївна.

– Виборці надіялись зламати систему і зробили «стрибок віри», дали владу новому, невипробуваному лідеру. Але самі вирішили не змінюватися, делегували всі права і обов’язки «добрим» депутатам, міністрам і главам обладміністрацій. За таких умов дуже скоро центр управління знову переміститься в Москву – там будуть ухвалювати рішення по Україні! – застерігає журналіст Олег Єльцов у ФБ.

– Парламент сьогодні безликий і непрофесійний! — відзначив Валерій Михайлович. — Але це краще, ніж мати 80% мастодонтів-корупціонерів і злодіїв у Верховній Раді. Нових депутатів можна навчити, аби лиш вони любили Україну і хотіли покращити життя знедолених українців. Ми чекаємо реальних «посадок на нари», а не шоу із кайданками. Вони вже накрали стільки, що вистачить купити три парламенти! В одного найкрупнішого олігарха 50% валютної виручки держави, 30% ВВП. А де середній клас? Де розграбовані надра, які належать народу? Ми чекаємо відміни драконівських законів, які доводять українців до зубожіння!