Так, скандальна ведуча програми “60 хвилин” на “Росія 1” Ольга Скабеєва закотила в прямому ефірі скандал з цього приводу і перейшла на образи на адресу вищого політичного і військового керівництва України.

“Складається повне відчуття, що Зеленський знущається або його взяли в полон” бандерівці “. Справа в тому, що новий український президент, щоб завершити війну на Донбасі, поміняв командувача ЗСУ на Донбасі. І тепер цю посаду займає людина, яка на меті всього свого життя бачить боротьбу з Московією! Мовляв, не помру і навіть на пенсію не піду, поки не візьму Кремль “, – скипіла топ-пропагандистка, не спромігшись навіть правильно назвати посаду командувача ООС.

“Знайомтеся, офіційний русофоб, так сам себе називає Володимир Кравченко. Каже, що у нього з Путіним особисті рахунки. Відомо, що генеральські погони він отримав при Порошенко. Його кращий друг, і це теж не жарт, хоча взагалі, звичайно, ідіотизм, – головний декоммунізатор України В’ятрович. Ми його теж прекрасно знаємо. З В’ятровичем генерал регулярно влаштовує всілякі реконструкції і щоразу дуже драматично захоплює Москву. В тому числі Кремль, зрозуміло “, – уїдливо додала Скабеєва.

Після цього в студії пропагандистської передачі включили досьє на Кравченко, підготовлене українськими журналістами, а також зробили огляд блогосфери, в якому відомі українці розповіли про глибокий патріотизм і професіоналізм нового командувача ООС. Це ще більше розлютило Скабеєву і вона, не вибираючи виразів, перейшла на лайку.

“Я б, звичайно, сказала, що як можна бути таким ідіотом, якби не була зараз на російському центральному телебаченні. Напевно, по телевізору так непристойно висловлюватися, а також” братський “народ, сусідня держава, Зеленський-миротворець. Але як можна бути таким ідіотом ?! Ось як він збирається завершувати війну ?! Особисті рахунки з Путіним і захоплення Кремля! ” – викрикнула одіозна ведуча.

Як відомо, 5 серпня Президент України Володимир Зеленський звільнив Олександра Сирського з посади командувача Об’єднаних сил і призначив на його місце генерал-лейтенанта Володимира Кравченка.

Кравченко з 2017 року був командувачем військ оперативного командування “Північ” Сухопутних військ ЗС України. У серпні 2018 року одержав звання генерал-лейтенанта.

Підготувала Каріна МАЄВСЬКА