12 серпня, голова облдержадміністрації Валерій Коровій провів щотижневу апаратну нараду з керівниками департаментів та служб області та заслухав інформацію щодо основних напрямів життєдіяльності регіону.

Особливу увагу очільник області зосередив на основних показниках бюджетної галузі, перебігу жнивної кампанії, підготовці області до початку навчального року, ремонту доріг та реконструкції об’єктів соціальної та культурної сфери, а також на питаннях медичного та соціального забезпечення.

В свою чергу, заступник директора департаменту соціальної та молодіжної політики ОДА Олександр Мельник повідомив, що протягом останнього тижня двома державними підприємствами «Форт» МВС України та Гніванський завод «Спецзалізобетон» погашено значну частину заборгованості по заробітним платам, а саме «Форт» сплатив 10 млн 810 тис грн, «Спецзалізобетон» сплатив 4 млн 985 тис грн. На сьогодні в області борг по заробітній платі залишається на рівні 12 млн 733 тис грн.

Окремо на початку  наради Валерій Коровій наголосив: «Наразі для області надзвичайно важливий період, адже попереду початок нового навчального року і, відповідно, всі школи області мають належним чином зустріти учнів 1 вересня, особливо що стосується початкових класів та впровадження концепції Нової української школи».

Не оминув увагою керівник ОДА питання підготовки до святкування Дня Незалежності України та наголосив, що підготовка має бути на високому рівні, адже очікується приїзд значної кількості гостей та закордонних делегацій.

В продовженні наради щодо надходжень до обласного бюджету проінформувала заступник директора департаменту фінансів ОДА Ірина Зубань: «До обласного бюджету з початку року надійшло 798,5 млн грн, річний показник виконання бюджету становить 88,7%, зведений бюджет області виконано до плану 8 місяців на 94,4%. Загалом фінансування йде відповідно до взятих зобов’язань, відпускна кампанія також фінансується в повному обсязі».

Директор департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Людмила Грабович повідомила, що наразі розпочато тендер на закупівлю автомобілів швидкої допомоги для області. Крім того, відповідно до зведених даних за липень, понад 50% сімейних лікарів Вінницької області отримують заробітні плати, які перевищують 18 тис грн., а 30% медичних сестер, які працюють з сімейними лікарями отримують заробітні плати в розмірі понад 11 тис грн.

В підсумку зібрання заступник голови ОДА Василь Броварник доповів щодо ходу ремонтних робіт у приміщенні лялькового театру. Зокрема, посадовець зазначив, що роботи ведуться відповідно до затверджених термінів і попередньо відкриття планують до Дня міста Вінниці.