Того серпневого вечора бабуся Женя, яку добре знала вся молодь, бо вона завжди торгувала квітами з власного саду, аби підзаробити, вийшла з кафе й прямувала до іншого закладу, що на проспекті Коцюбинського. Та на пішохідному пішоході її збила іномарка… За словами очевидців, стареньку спочатку відкинуло, а потім вона потрапила під машину, що навіть не загальмувала. Тіло водій проволік асфальтом ще кілька десятків метрів й поїхав далі. Все це бачили небайдужі вінничани, завдяки їм злочинця вдалось зловити.

– Свідком аварії я не був, бо тільки повернувся у місто з роботи. Проїжджаючи перехрестя на Брацлавській, почув сигнал автомобіля. Я зупинився збоку, до мене підійшов таксист і пояснив, що тільки що збили бабусю і від травм її розірвало навпіл. Замість допомогти водій втік, а ми машину заблокували — той самий Volkswagen Caddy винуватця. У лобовому вікні була дірка, стирчала хустка, — розповів нам активіст «Дорожнього контролю» Вадим Грищенко. — Капот побитий, у бампері елементи одягу. Коли підійшов до кермувальника, той наказав бути на місці. Неподалік стояв стовп, й він мене притиснув до нього… Ми з таксистом кинулись наздоганяти, водій іномарки летів на червоний колір світлофора, й під час погоні навіть вдарив мені бампер. На всі прохання зупинитись не зважав. Події відбувались наче в бойовику. Біля залізничного вокзалу винуватець повернув на площу Перемоги. Там у нього почались проблеми з автівкою, бо вона стала диміти і швидкість впала до 40 кілометрів. На допомогу кинулись мої друзі – громадські активісти, й разом із водіями таксі нам вдалось затримати винуватця неподалік Будинку офіцерів. Коли я кинувся до салону Volkswagen Caddy, там сиділа пасажирка, яка представилась донькою водія. Вона заявила, що він — літня людина, пенсіонер й не зрозумів, що накоїв. Хоча насправді йому лише 54! Сам кермувальник нічого не казав, і його ледве витягнули з авто поліцейські, бо всі були готові до самосуду. Дякую своїм однодумцям за небайдужість і що наступного дня зібрали кошти та відремонтували мою машину. А родині загиблої — співчуття.

У прес-службі обласної поліції так прокоментували ситуацію.

– 77-річна вінничанка переходила проспект Коцюбинського по нерегульованому пішохідному переходу. Жінку збив водій Volkswagen Caddy. Водієві 54 роки, він мешкає у Тиврівському районі, — повідомили у прес-службі обласної поліції. — Жінка від отриманих травм померла на місці. Водій одразу після ДТП почав тікати. Його догнали небайдужі таксисти, які стояли неподалік на парковці. На місце оперативно приїхала поліція. Водій Volkswagen Caddy оглянутий на вміст алкоголю та наркотиків. Результати показали, що був тверезий. Як пояснює затриманий, він пізно побачив жінку на дорозі та не встиг загальмувати. Винуватцю загрожує до 8 років тюрми.

Відомо, що Вінницький міський суд арештував його на два місяці. Вінничани просять правоохоронців нагородити людей, які допомогли зловити злочинця.

Вікторія Снігур