Геморой навіть увійшов в історію під назвою «імператорська хвороба», бо гострий напад геморою у Наполеона вирішив результат битви під Ватерлоо…

Якби імператорські лікарі знали, як швидко вилікувати геморой і застосовували ці прості методи, то, швидше за все, ми б уже давно жили в об’єднаній Наполеоном Європі.

Так ось, вдома можна робити сидячі ванночки. Тепла вода, що покриває сідниці і стегна, приємно заспокоює і знімає спазми. Приймати сидячу ванну слід у тазику. Роби це 2-3 рази на день по 20 хвилин відразу після спорожнення кишечника.

Англійська сіль, або сульфат магнію, в поєднанні з гліцерином допоможе зняти хворобливі відчуття, запалення і печіння. Змішай рівну кількість гліцерину і солі, потім приклади до ураженої ділянки марлеву пов’язку з цією сумішшю. Залиш приблизно на 15-20 хвилин. При необхідності повторюй цей процес кожні 4-6 годин.

Лід при геморої використовують досить часто. Приклавши пакет з льодом до ураженої ділянки, ти зменшиш біль і набряк за лічені хвилини. Навіть звичайний вазелін полегшує симптоми геморою шляхом створення захисної плівки. Рясно змасти вазеліном гемороїдальні вузли і приклади зверху м’яку тканину. Також можна використати синтоміцинову емульсію.

Гамамеліс – відьмин горіх, алое вера, деревій — всі ці трави є в аптеці і ефективні при лікуванні геморою. Використовуй мазь з гамамелісу і роби вологі теплі компреси з запареної рослини 2 рази в день.