Його звинуватили у вимаганні 6 тисячі гривень у громадянина. А в разі відмови правоохоронець погрожував фальсифікувати доказову базу та штучно розпочати стосовно чоловіка кримінальне провадження за крадіжки мобільних телефонів. Дві тисячі оперативник уже встиг отримати, а на чотирьох тисячах його й піймали. Слідство ж велось Територіальним управлінням ДБР, що розташоване у Хмельницькому.

Відомо, що ще в ході досудового розслідування між прокурором військової прокуратури Вінницького гарнізону Центрального регіону України підполковником юстиції Владиславом Гуньком була укладена угода про визнання винуватості. Сам обвинувачений під час розгляду справи свою вину визнав повністю, пообіцявши, що в майбутньому такого більше не повториться. Заслухавши думку прокурора, захисника та показання підозрюваного, Вінницький міський суд затвердив угоду про визнання винуватості та призначив Дмитру Чигирину покарання в сумі 25500 гривень з позбавленням права обіймати посади в органах Національної поліції строком на рік. Крім того, правоохоронець на користь держави має сплатити витрати за проведення експертиз у кримінальному провадженні в сумі 9581 гривень.

Цікаво, що останнім часом більшість справ з хабаром мають саме такий фінал, й замість реального покарання винуватці сплачують штраф. Можливо, через це й інші продовжують далі просити та брати гроші. Бо ж бувало навіть таке, що підозрюваному вдавалось ще й заробити на такій угоді, оскільки вказана сума була в рази нижчою, ніж сама неправомірна вигода!

Віталіна Володимирова