З кожним роком кількість учасників фесту зростає. Цього разу два десятки колективів з Вінниччини та Одещини влаштували на сцені справжній феєрверк весільних мелодій!  На свято зібралися і старі й малі.

Наймолодші музики на фесті духової музики — ансамбль «Сувенір» з Піщанки. Юній  учасниці ансмблю виповнилося всього 11.  Цього року  вони  вже здобули одну перемогу — у Всеукраїнському фестивалі-конкурсі мистецтв «Перлини Поділля».Тепер у них публіка хоч і солідна за віком, але дуже вдячна, бо у Вербці цього свята чекають цілий рік.

– Музика духова і, взагалі, музика — виховує дітей. Ми спілкуємося, радіємо, приносимо людям радість і отримуємо самі задоволення, — каже Роман Дикий, керівник естрадно-духового ансамблю «Сувенір».

Після виступу вінницький гурт «Фанфари Купали» неодноразово викликали на біс. Цьому гурту вже 11 років і на фестивалі  виступав неодноразово.  Керівник гурту Олег Руденький розповів “Я виріс на цій музиці, а нині працюю в музичній школі. Радий, що мої учні  теж пов’язали своє життя з музикою”.

Ямпільський гурт “Аколада” теж добре відомий учасникам та гостям фестивалю. Віктору Степанчуку, керівнику гурту, незабаром виповниться 70 років. Але він і досі працює у музичній школі  пишається кожним із випускників.Радіє, що і своїм дітям прищепив любов до музики. Старший син Анатолій нині грає на ударних інструментах. Молодший Вячеслав — на клавішних. Онук Олег грає на саксофоні, тут, у гурті.

А організатором, ідейним натхненником і найактивнішим учасником фестивалю став вербський сільський голова Сергій Блиндур, котрий у місцевому народному аматорському духовому оркестрі  майстерно грає на трубі.

–  З третього класу я навчався у музичній школі. – розповідає Сергій Блиндур –  Тоді духова музика процвітала! У нашому селі було по три весілля на неділю, музики — нарозхват!  Це велика українська традиція, котра, на жаль втрачається. Тому, власне, і виникла ідея влаштувати свято для аматорських весільних музик, а заодно — додати настрою і позитиву у сільські будні.

Соломія КАЛЮЖКО