Нещодавно протягом 10 годин представники Барської та Северинівської громад тестували сплав на каяках, долали перешкоди на воді та розчищали маршрут для наступних поїздок. Сплав розпочався поблизу міста Бар в селі Міжлісся і завершився в селі Северинівка Жмеринського району. Саме тут, зокрема, заплановано створити один із туристичних шляхів у межах проекту Кластер «Яблуневий шлях».

– Найбільш комфортною для людей, які хочуть просто насолоджуватись краєвидами і неспішно сходити з бігом ріки, є ділянка «Мельники-Токарівка». Для любителів більш екстремального проведення часу підійдуть ділянки «Антонівка-Мельники» і «Токарівка-Северинівка». Найбільш комфортний під’їзд на авто практично до самої води – в Мельниках. Там же чудове місце для базового табору, або пункту прокату каяків/байдарок», – зазначає експерт з регіонального розвитку Вінницького відокремленого підрозділу «Центр розвитку місцевого самоврядування» Юрій Войціцький.

До сплаву, крім місцевої влади, долучились підприємці, туроператори, представники бізнесу і розвитку компетенцій ОМС, а також громадські активісти.

Валентина Лісова