Президентом УАІТ став професор Солоненко Володимир Іванович – багаторічний завідувач кафедри фізики ВДПУ ім. Коцюбинського, академік УАІТ.

Наукові роботи членів УАІТ неодноразово друкувались в українських виданнях.

– Якщо конкретно, то нами розроблено прості і логічні моделі елементарних частинок протона, електрона і нейтрона; доведено, що міжзоряний простір неоднорідний і має різну густоту і масу, що швидкість світла в космосі не є сталою і може бути більшою або меншою за 300000км\сек., – повідомив Валерій Кульматицький, академік УАІТ, голова ВООО УЕА “Зелений світ”. – Ми розробили нову теорію виникнення Землі, Сонця, галактик на основі уточненої формули холодного ядерного синтезу; довели, що комети — це не глиби замерзлої води і газів, а залишки вибухів на Сонці на початку народження нашої планетної системи. Ми стверджуємо, що наша планета Земля мала таке ж кільце, як і Сатурн і з якого утворився наш супутник Місяць та ін.

Ці відкриття, які можуть стати світовою сенсацією, дають українській науці нові перспективи.

1. Експериментальне підтвердження нашої теорії холодного ядерного синтезу забезпечить Україну і весь світ дешевою енергією і робить вуглеводне паливо непотрібним.

2. Експериментальне підтвердження нашої теорії гравітації дає перспективу створити літальні апарати на антигравітаційній основі.

Усвідомлення правильності наших поглядів на створення Всесвіту дає надію людству вижити під час космічних катаклізмів.