Невакциновані діти, за винятком тих, які мають медичні протипоказання до вакцинації, не зможуть відвідувати дитячі садки та школи з іншими учнями.

Cаме ця норма покликана захистити здоров’я та життя дітей, адже в Україні спостерігається ускладнена епідемічна ситуація та вже два роки триває спалах кору. Перебування нещеплених дітей в організованих колективах створює ризик виникнення спалахів інфекційних хвороб, що є загрозою для життя та здоров’я не лише учнів, а й членів їхніх сімей та працівників закладів освіти.

Звісно, вся ця ситуація торкнеться вінничан!

15 серпня після виконкому ВМР свій коментар щодо щеплень дала керівник департаменту освіти міськради:

– Дивлячись на те, що в Україні ситуація з кором не покращується, ми пропонуємо всім батькам зробити щеплення дітей до 1 вересня, — зазначила Оксана Яценко. — Тим більше, діти зараз проходять медкомісії для відвідування закладів освіти. Якщо відмовляються від щеплення — альтернативна сімейна освіта. Хоча в цілому для неї досі немає законодавчої нормативної бази.

Нагадаємо, в 2019 році внаслідок захворювання та ускладнень від кору у Вінницькій області померло двоє людей –    8-місячна дитина і 18-річний студент медуніверу.