У вихідні вінницькі співробітники СБУ та поліції у Липовці на гарячому затримали 39-річного чоловіка. Той зберігав у власному помешканні та реалізовував зброю, боєприпаси.

Замовляли «товар» зокрема представники кримінальних кіл регіону. «Слідкували» за злочинцем під час попередніх «ділових угод» з клієнтами. Під час слідчих дій правоохоронці мають дізнатися про клієнтурну базу «торговця».

– Оперативники задокументували реалізацію зловмисником пістолета «ТТ» з десятьма набоями калібру 7,62 мм. Затримали фігуранта провадження на вулиці під час продажу пістолета «Unique» з чотирма набоями до нього за 13 тисяч гривень. У ході санкціонованих слідчих дій за місцем проживання зловмисника правоохоронці вилучили чотири одиниці мисливської зброї та револьвер «Наган-С» з ознаками переробки під бойовий, а також боєприпаси різного калібру, — повідомили подробиці у прес-службі СБУ у Вінницькій області. — Крім того, виявлено та вилучено майже 60 тисяч доларів США, 14 тисяч євро та 100 тисяч гривень. Після проведення обшуків фігуранта затримано. Вилучені зразки зброї передано на експертизу. Зловмиснику повідомлено про підозру в скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України — незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами.

Як з’ясував наш кореспондент, затриманий родом з Погребищенського району й займався підприємницькою діяльністю. Тож для багатьох стало справжнім шоком, що у вільний час він займався збутом зброї й часто його бачили у сусідньому Липовці. Відомо, що 19 серпня за клопотанням слідчого та погодженням процесуального керівника прокуратури Вінницький міський суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 60 днів. Якщо його вину доведуть, то проведе у тюрмі до семи років.

Віталіна Володимирова