Але за останні два десятиліття з нього банально викачували гроші, а нам «вішали локшину», що селищу казково пощастило мати таку незамінну «хазяйську руку», — ось такий «крик про допомогу» оприлюднила в соцмережі ініціативна група мешканців Браїлова і виставила фото агонії місцевої водойми. — І що ми маємо сьогодні: доріг немає; парк, сквери жалюгідні; з вивезення ТПВ колапс; з водогонами майже кругом проблеми; кладовища не доглянуті. Підприємства позакривалися, і ніхто не вимагає відновлення хоча б тих, які можна відновити; фури добивають селище; влада нахапалася, купа кримінальних справ, навіть немає кому поскаржитися на місці; людей ніхто чути не хоче.

А тепер і річка в жалюгідному стані – реально калабаня! Хто рибу буде запускати, яку ми втратили — знову рибалки? А «йому» байдуже, головне – не забути завезти-привезти главбуха! Грошей бюджетникам немає на зарплати і на багато іншого, то чому тоді пішки не ходить? Гроші заробляє — хто їх в Браїлові бачить? Невже ці дві «5-ті точки» найбільше приносять користі у селищі, то звідки купа кримінальних справ? На чиє благополуччя працював усі ці роки цей тандем?

А найбільша біда у тому, що цього «фахівця» ніхто не хоче кудись забрати з Браїлова, тому він вхопив так це корито, що ще й не можна відігнати!

Тому ми разом із рибалками йдемо до голови селищної ради вимагати капітально відремонтувати заставки мосту біля електростанції. Закликаємо усіх небайдужих приєднатись!

Заставки повністю зруйновані. Якщо не провести повну капітальну заміну усіх, то завтра чи взимку є велика вірогідність нового прориву.

Де взяти кошти на ремонт? Цілу зиму незаконно різали ліс «Терешки». Ми готові закрити очі на те, що буде зрізано кілька дубів, на місцевій пилорамі з них підготовлять заставки та оперативно проведуть повну заміну.

До речі, кажуть, що впав рівень води в річках. Це відверта брехня, бо у нашому випадку причиною є зруйновані заставки, до яких ніхто не дивився!

Цікаво, як прокоментує цей лист місцева влада?

Редакція готова вислухати інші думки із приводу «апокаліпсису» в Браїлові.

Сергій Годун

Річка з кожним роком зневоджується