Вчора «грав у патріотів» — сьогодні боротьба з корупцією, зміна облич, правил гри і спілкування «напряму»… Але все це одна вистава, і її режисер — ОЛІГАРХОПАХАНАТ.

Тільки дайте собі відповідь на просте запитання: ви що, вірите, що олігархи, яким належить 95 відсотків всіх багатств у цій країні, у них «в кишенях» якщо не всі, то майже всі політики, правоохоронці, влада, самі себе посадять, заберуть у своїх енерго- та газоустанов тарифи? Експортери, читай — олігархи, самі собі підріжуть курс долара?

Загравання із народом може і буде – як нетривалий епізод у великій і багатосерійній виставі по захвату України. І тепер їхня основна мета — ЗЕМЛЯ УКРАЇНИ — найманливіший стратегічний продукт. Зрозуміло, що вона має стати товаром, але цивілізовано, з Державним банком: хочеш продавати – продавай державі, а та малим фермерам… Бо якщо їм «на арапа» ось так латифундіями (коли в одні руки більше 32 000 гектарів) вдасться заволодіти ще і землею – тоді всі – ви і ваші діти – всі ми НАЗАВЖДИ обслуга в цій країні. І така перспектива для України переварить десь 12-15 млн українців «робочих спеціальностей» — щоб працювали в їхніх сільгоспкомпаніях, як це зараз красномовно споглядається у селах. А решта – спивайтесь, коліться, а якщо вже «дуже грамотні» – вимітайтесь на заробітки… І тоді вже до пап України не доберетесь – пахани розмажуть об стінку! Бо це називається ДЕМОРАЛІЗОВАНИЙ НАРОД, ДЕГРАДОВАНА БІОМАСА… в своїх титульних 92 відсотках!

Вам не здалося дивним, що у Вінниці до маразму доходило, щоб лише не поставити пам’ятник Шевченку — Пророку — в центрі?

Ви ще не зрозуміли чому? Ви ще не зрозуміли, що у вас хочуть забрати Україну ось ці ненаситні олігархопахани – не українці? Ви що, ще не зрозуміли, що вони хочуть побудувати тут рай для себе, а не для вас, ваших дітей і онуків? Дешевий придаток з виробництва їхньої продукції?

Всі ми знаємо долю Фірташа: в Україні орудував мільярдами – газовими оборудками – і нічого! А за кордоном одна афера — і все…

Приблизно так виглядає майбутнє наших олігархів, серед яких навряд чи знайдете українців – із тих 92,3 відсотка так званої титульної нації.

У минулому номері ми публікували реальну вартість ядерного щита, який Україна віддала під гарантії Будапештського меморандуму. Приблизно 650 млрд. А вже іншу суму — у 670 млрд опублікували американські ЗМІ із розслідування про відмивання із України лише ОДНИМ нашим олігархом вкрадених грошей. І підкреслили – це рекорд із всіх відомих шахрайських оборудок!

То що їм треба? Закрита країна зі своїми законами та понятіями!

А хто їм заважає? Народ! Український народ. Бо його переважна більшість, 92,3 відсотка! І він у 2014-му, під час Революції гідності, відчув, що може бути переможцем!

І тому і за тієї влади, і за цієї – бо вона в корені одна, олігархічна – змінюють лише статистів у владних кріслах – робили, роблять і робитимуть ВОНИ все, щоб вбити в душі більшості українців їхній український дух, відчуття власної величі і самодостатності. Вам ще мало прикладів, як при наявності навіть у 2014-му у силовому блоці країни до 500000 рядових, сержантів і офіцерів, найбільшої у Європі кількості генералів на передову чомусь погнали непідготовлених патріотів у шльопанцях, прямо із Майдану? І саджати чи дискредитувати почали саме їх?

Бо поставили за мету – вбити в українському середовищі новоутворених лідерів, як і народ, традиційними методами — голодом, холодом, злиднями і дискредитацією українського духу! Думаєте, просто так засилались ряжені клоуни в балаклавах із екстремістськими замашками, щоб ми забули, що ми плем’я освічених козаків, яке дало світу першу демократію, конституцію, кращу європейську академію, літаки і космоапарати?

Ні – дуже далекоглядно! Щоб нівелювати і дискредитувати всі здорові національні рухи країни. Щоб, побачивши, як один пришиблений екстреміст у балаклаві та військовій формі із червоно-чорною пов’язкою і тризубом змушує їсти квитанцію, лайно і т.п. зачасту безневинну жертву – відсахнулись від мільйонів українських патріотів та їхніх ідей!! Від відчуття народу-переможця! Щоб знову стали бидлом і сміялись із своїх віночків та вишиванок, мовляв, немодна шароварщина!

Якби ви лишень знали, скільки російських і проолігархічних інститутів працювали утаємничено над тим, щоб ви вже не вірили в себе, собі, своїм, а повірили у пропаганду телевізора – російського і олігархічного! Можете ототожнювати, бо ідея була одна – щоб відреклись від себе! Знову вважали українське – секонд-хендом! Лише методи різні!

Я ще раз наведу свідчення Юрія Хорта, який, вийшовши із тюрми (за що туди посадили коменданта Майдану – вже знає кожен), знову почав займатись громадською діяльністю. Саме тоді на нього вийшли представники російських організацій і почали пропонувати чималі кошти, щоб він робив акції непокори. Він повідомив, кому потрібно, і відмовився. А ось інші – із задоволенням це робили. І чим радикальніше – тим більше давали із російських каналів грошей.

– Я кажу одному активісту: як ти можеш організовувати націоналістичні марші за гроші твого ворога? – зізнається Юрій, – а він мені: а гроші не пахнуть, нехай дають – так ми «взуваємо москалів»…

Але час показав, що «взувають» нас! Бо все робилось саме для публічної дискредитації всього національного, що у нас є.

А культивувалась безпринципність і безпросвітність. Щоб народ захотів не ВОЇНА, який поведе його до перемоги, а Месію, який все вирішить «манною з неба»! І він явився з телевізора! Як Буратіно, зіструганий всім відомим Папою. Яка різниця, яким із невеликої, але відомої всім родини олігархів! Я щиро бажаю, щоб новий Президент, як обіцяв, ЗМІГ! Але дуже сумніваюсь, що в жорстокій системі олігархопаханату в броньованій машині корупції він знайде для українського народу той ключик щастя!

У чудеса не вірю! Вірю в Бога і Україну. І боюсь, бо знаю, що лише він один – незламний український дух, який ми показали на передовій і показуємо з 2014-го, може протистояти ось цьому олігархопаханату! Народ, об’єднаний ідеєю, мовою, культурою. В ідеалі з Поводирем – президентом чи опозиційним батьком нації! І іншого виходу немає! Чи матимемо ми свого Лі Куан Ю – творця за прикладом сінгапурського – українського дива? Питання складне… Але точно знаю, що без відродження українського духу в головах народу і зметення народом-переможцем ОЦЬОГО ОЛІГАРХОПАХАНАТУ це неможливо!

Я розумію стан кожного українця, як і свій. Все дістало і розчарувало! Війна, продажність, зради і морди!

Якось мені одна здорова дітородна заміжня жінка зізналась:

– Я не хочу народжувати дитину, бо в мене на руках був маленький племінник, який потонув. Боюся, що таке може статись і з моєю дитиною!

Ось цей стан паніки і розчарування мені нагадує тепер стан кожного із нас.

Соціологи вже і діагнози нам ставлять: мовляв, чому ми не господарі у своїй країні, маючи 92,3 відсотка в ній українців! Кажуть, що ти, я, ми з поганими генами! Мовляв, гени переможців винищили карателі від совдепу й імперії, а ми — діти і онуки боягузів! Та тільки рабів до раю не пускають!

Заслужений журналіст України