У селі Іванів Калинівського району обікрали банкомат. Місцеві мешканці розповідають, що звідти викрали близько 500 тисяч гривень…

– Цей банкомат «Укрсиббанку» на вході до приміщення місцевої філії МХП «Зернопродукт». Центр села, поруч проходить траса до Калинівки та Хмільника, вночі там є освітлення. Але сам офіс на перехресті дороги, де зручно поставити машину подалі від людського ока. Якихось підозрілих людей, машин у нас не бачили. Кажуть, що декілька діб до вчинення злочину до цього банкомату заклали близько 500 тисяч гривень, — розповів заступник голови Іванівської ОТГ Ігор Лановий. — Тож нападники — професіонали, які добре знали, куди і коли їм треба йти. Охоронника у приміщенні тоді теж не було. Дивно, що місцеві мешканці, які живуть неподалік, вночі не чули звуків вибуху, ударів тощо. Хоча вибуховою хвилею ще й побило навісну стелю у офісі. Але кажуть, що сама вибухова хвиля була спрямована у бік зелених насаджень місцевої школи-інтернату.

Невідомо, коли точно сталась сама крадіжка. Бо знову ж таки мешканці села нічого не бачили та не чули. Наслідки злочину першою виявила прибиральниця, яка вранці прийшла до офісу.

– Калинівським відділом поліції відкрито кримінальне провадження. Встановлюється, яким чином був пошкоджений банкомат, — повідомили у прес-службі обласної поліції. — Слідство триває, нападників розшукують.

Відомо, що цей банкомат безпосередньо не перебував під охороною. В свою чергу, у прес-службі головного офісу «Укрсиббанку» так прокоментували ситуацію:

– UKRSIBBANK BNP Paribas Group сприяє слідчим діям, що наразі тривають. Фото- і відеоспостереження передані співробітникам поліції. Ми вживаємо необхідних заходів задля відновлення послуг нашим клієнтам якомога швидше. Організація охорони банкоматів і відділень банку здійснюються відповідно до чинного законодавства України та вимог НБУ.

Водночас, точну суму викрадених коштів у фінустанові не розголошують.

До речі, у листопаді минулого року обікрали банкомат й у Турбові Липовецького району. За неофіційною інформацією, тоді викрали близько 700 тисяч гривень.